avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

fratele meu are un contract de donatie FACUT IMPREUNA CU TATAL MEU CARE A DECEDAT in care in clauza scrie
b) Cunosc situatia juridica si de fapt a apartamentului, ca fiind cea descrisã mai sus de cãtre donator si declar cã il scutesc pe acesta de cercetarea registrelor de publicitate imobiliarã si ca inteleg sa-l dobandesc in aceste conditii si pe riscul meu ceea ce nu il exonereazã pe donator de raspunderea pentru evictiune. Apartamentul care se doneazã este liber de orice sarcini si urmari de orice natura, nu a fost scos din circuitul civil prin trecere in proprietate publica, fiind in mod legal si continuu in proprietatea si posesia mea, de la data dobandirii si pana in prezent. Eu, donatorul, garantez pe donatar impotriva oricarei evictiuni, potrivit art. 828 Cod civil. ........... ce pot face ???????????
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:04, 18 August 2012
Cand a decedat tatal dvs?
Clauza respectiva nu va impiedica sa cereti reductiunea donatiei in cazul in care va este incalcata rezerva succesorala.
Reductiunea se poate cere intr un anumit termen...de aceea era important cand a decedat tatal!
verificati incalcarea rezervei succesorale si daca aceasta rezerva va este incalcata cereti reductiunea donatiei proportional cu ce vi se cuvine dvs. daca nu scrie ca donatia s-a facut cu scutire de raport mai aveti sanse.
Scutirea de raport si reductiunea liberalitatilor excesive sunt doua nstitutii de drept civil diferite. Chiar daca este scutita de raport ea poate fi redusa daca incalca rezerva succesorala, insa si acest lucru, repet se face intr un termen de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

problema reductiunii donatiilor la dezbaterea succesorala lucretia_constantin lucretia_constantin Buna ziua! Doresc sa fac succesiunea dupa mama mea. Tata este in viata si mai am doi frati. Parintii mei au avut in proprietate un apartament si o casa + 500mp ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ce provine din donatie Beeba Beeba Buna seara, Va rog, ajutati-ma cu un raspuns. Vreau sa cumpar un apartament. Proprietarul l-a dobandit din donatie de la parinti, ei mai avand un copil ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari tomi_mithos tomi_mithos suntem trei surori,doua din casnicie legitima iar a treia din alta,nelegitima (sora vitrega),mostenirea ramasa din partea tatalui este un apartament si un loc ... (vezi toată discuția)