buna seara.
m-am mutat de curand intr-un bloc in care exista un restantier ''deosebit'', avand datorii vechi de 8 ani de zile in valoare de peste 80.000 ron. are proces pe rol dar care din varii motive a fost tergiversat iar situatia ramane disperata. persoana respectiva locuieste singura, intr-un apartament deteriorat si cred ca este un pic nebuna. vorbeste singura tot timpul, injura pe toata lumea iar din cand in cand ne face ''bucuria'' de a baga furtunul cu apa toata ziua pe la tevile de instalatie provocand inundatii dese de la etajul 10 unde sta pana la parter si nu vrea sa deschid usa. se intampla la fiecare 4 -5 zile iar de curand a amenintat ca va lasa gazele deschise ca sa bubuim cu totii.
am chemat si politia dar nu ne-au ajutat cu nimic. vrem sa facem plangere penala si ne-ar prinde bine un model ceva..
ceva sfaturi? situatia e disperata, toti locatarii sunt revoltati.
multumesc.
In situatia in care precizati ca persoana in cauza detine posibile probleme neuro,eventuala plangere penala nu garanteaza solutionarea in favoarea dvs a problemelor cu care va confruntati
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa desfasoare demersuri in directia aflarii de eventuale rude ale respectivului proprietar,cu scopul analizei cu responsabilitate a internarii acestuia in unitate medicala specializata
Asociatia de proprietari ,poate desfasura demersuri inclusiv la serviciul specializat de protectie sociala din cadul primariei
sesizati instanta de jdecata pentru numirea unui curator, punerea sub interdictie si internarea de urgenta intr-un mediu specializat precum si Directia asistenta sociala din cadrul primariei. vor fi necesare eforturi conjugate pt rezovarea problemei. plangerea penala, da, ok, o faceti, dar nu va rezolva pe fond cauza problemelor dvs in opinia mea.
daca ar fi sa aiba ceva rude carora le-ar fi pasat in vreun fel presupun ca in acesti 8 ani ar fi dat vreun semn de viata sau ar fi incercat minimalizarea pagubelor.
solicitati urgent ajutor autoritatlor competente pentru diagnosticarea si internarea locatarului problema.
Mai inainte de toate la primarie, la directa de asistenta sociala. Obtinerea unui curator e destul de dificil de facut, dar nu imposibil.
De la functionarii primariei care vor face inspectia veti primi indrumari pentru pasii urmatori.
am inteles de la ceilalti locatari ca are copii dar nu ii intereseaza absolut nimic, eventual numai sa tergiverseze procesul pentru scoaterea la licitatie a apartamentului. din pacate blocul nu are constituita asociatie de proprietari deci plangerea va trebui facuta de catre cei afectati pe coloana ca persoane fizice. e mai bine o plangere la comun cu un tabel cu semnaturi sau plangeri individuale?multumesc
Batran singur
DanaFlorea
Va solicit sfatul referitor la cazul unei vecine de bloc in varsta de peste 80 ani, bolnava (cardiaca), care locuieste si se gospodareste singura si care ... (vezi toată discuția)