avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare locatie serviciu sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare locatie serviciu sarcina

Buna seara,

Va rog, in masura in care aveti posibilitatea, sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:

Activez intr-o companie multinationala care are mai multe puncte de lucru la nivel national. Intrucat ma ocup de instruirea si perfectionarea angajatilor de-a lungul anului fac mai multe deplasari in diferite locatii pe scurte perioade de timp, nu mai mult de o luna. Cu toate acestea contractul pe care sunt angajata este facut pe un singur punct, din Bucuresti.

In urma cu putin timp am aflat ca sunt insarcinata, lucru pe care l-am spus si angajatorului, din motive obiective. Am precizat insa ca dovada nu o pot aduce decat undeva spre sfarsitul lunii acesteia.
In urmatoarea zi mi s-a comunicat ca de la 1 septembrie ca voi fi mutata intr-un alt punct de lucru (pentru a restabili o echipa).
Din discutie am dedus ca voi semna un act aditional de schimbare a locatiei, acest lucru insa nu s-a intamplat inca.

Cu toate acestea eu nu as vrea sa ma mut pentru ca este prea departe de casa, punctul de lucru este mai mare decat cel actual, iar echipa nu este pregatita corespunzator, motive pentru care consider ca imi rosc sanatatea intr-o masura considerabila.

In aceeasi masura, din cate stiu acesta locatie se afla intr-un centru comercial care fie urmeaza sa fie scos la licitatie/ fie se va inchide.

Intrebarile mele sunt: pot sa refuz aceasta mutare atata vreme cat nu am semnat actul aditional ?

Imi risc locul de munca daca voi semna actul adictional iar centrul comercial se va inchide?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

O seara buna.



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 19 August 2012
Trebuie sa anuntati in scris cat mai repede posibil starea de graviditate angajatorului .. potrivit OUG nr.96/2003, salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare.

In acest sens, va vor fi incidente prevederile acestui act normativ , cat si cele ale art.60 din Codul Muncii.

De asemenea, art.48 C.mun. da posibilitatea angajatorului de a modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Modificarea temporara a locului şi felului muncii, fara consimţamantul salariatului, ca masura de protecţie a acestuia, se întemeiaza de regula pe starea sanataţii salariatului. De exemplu, femeile gravide, cele care au nascut recent sau cele care alapteaza şi al caror loc de munca prezinta riscuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie gravide scheentzy scheentzy Este legala si / posibila reducerea numarului de ore, deci si a venitului in cazul unei angajate in stare de graviditate (fara acordul acesteia) ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator gabrielion gabrielion Buna ziua!Am bronsita astmatica si alergii cu angioedem facial.Lucrez in mediu toxic cu acetona industriala,perclor,gaz avionabil,uleiuri industriale,in ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata Stefy32 Stefy32 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: sunt insarcinata in 12 saptamani, inca nu am anuntat in scris angajatorul, urmeaza sa o fac la sfarsitul saptamanii. ... (vezi toată discuția)