avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Compatibilitatea permisului eliberat de UK cu functia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Compatibilitatea permisului eliberat de UK cu functia de agent (sofer) de interventie?

De la locul de munca unde profesez din martie 2011 in functia de agent de interventie, am primit urmatoarea instiintare:,,...Intrucat in urma controalelor efectuate, am constatat ca detineti un permis de conducere care nu este eliberat de autoritatile romane, fiind eliberat de un stat nemembru UE, dvs. nu mai indepliniti conditiile pentru ocuparea postului de sofer interventie (si agent de interventie)....".
Mentionez ca detin un permis de conducere preschimbat in UK in anul 2008 (dupa ce l-am obtinut in Romania in anul 2004).
Mi se cere ca in termen de 30 de zile sa prezint un document oficial privind compatibilitatea permisului cu functia detinuta eliberat de IGPR - POLITIA sau sa obtin un permis de conducere nou.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: mihaieugen69 , utilizator 18:55, 4 Iunie 2013
totul se rezolva cu calm. nu trebuie sa va pierdeti rabdarea, ganditi-va ca de asta depinde serviciul dvs. .
nu este nevoie de stampila, trebuia sa va puna nr. de inregistrare pe o copie a notificarii pe care sa o pastrati dvs. . daca nu v-a pus-o in acest mod trebuia sa va dea o dovada a inregistrarii, un biletel/nota pe care sa fie inscris nr. de inregistrare respectiv.
cand veti face referire la raspunsul primit trebuie sa va raportati la acel nr..

asa cum va spuneam si intr-o postare anterioara mutarea pe un alt post implica un act aditional la contractul individual de munca care trebuie inregistrat la ITM si sa fie justificat (ROI, CCM, etc).

pentru ca deja a emis o instiintare care are o motivare gresita, dl director nu mai poate emite un act aditional cu o alta motivare, aceasta greseala va putea fi folosita in apararea dvs. in eventualitatea rezolvarii conflictului in instanta.

parerea mea este ca puteti trimite la Bucuresti notificarea respectiva pe care sa apara si nr de inregistrare de la pct de lucru, insotita de toate documentele justificative solicitate (instiintarea, notificarea, dovada de la politie).

dupa cum am spus mai sus, caalm ;) , ptr drepturile dvs. trebuie sa va :training: , este posibil ca dl director sa primeasca de la sefii lui o :fight: sau :hammer: si chiar :banned: pr abuz in serviciu.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
cyan, moderator
Multumesc.
Am trimis deja prin fax la Bucuresti cele trei documente amintite ( in care apare nr. de inreg.) si astept un raspuns de acolo. In orasul X deocamdata nu mai merg......ce-ar mai fi de facut?
Inca ceva, ce uitasem....acea notificare intocmita de mine ca raspuns (contestare) la instiintarea primita, am listat-o in dublu exemplar (la fiecare am atasat dovada de la politie ca anexa), in josul paginii dupa ce am facut trimiterea la anexa am scris: Cu stima, <numele, prenumele intreg>, localitatea, data, dar nu am mai semnat in pix.
Bineinteles un exemplar a ramas la mine (cel cu nr. de inregistrare) iar celalalt l-am inmanat d-nului director de la punctul de lucru din orasul X. I-am explicat ca este acelasi de ieri doar ca am facut trimitere la anexa + anexa. Nu stiu ce a facut cu propriul exemplar...
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
mihaieugen69, utilizator
de regula, documentele de acest tip se semneaza (cerere, reclamatie, notificare, instiintare, etc.).
daca ati trimis notificarea la B fara semnatura ar fi bine sa o retrimiteti semnata si pastrati confirmarea trimiterii prin fax.
daca cel care ia decizia este destupat la minte poate sa o ia in considerare si fara semnatura avand in vedere ca are nr de inregistrare dar mai sunt unii care se iau de orice, ca nu-i scris cu Times New Roman cu font de 12, ca nu-i semnata, etc.
Multumesc.
Un amic, patron de firma (cu alt obiect de activitate), m-a sfatuit sa nu semnez nimic legat de refuzul meu de a primi un alt post fix. Strangand astfel de documente ei ar putea demonstra de fapt ca eu sunt ,,Gigi contra". Este posibil ca in ROI, pe care majoritatea salariatilor doar il semneaza, fara a fi parcurs cu mare atentie, sa se strecoare faptul ca este posibila trecerea unui salariat de pe un post de interventie in anumite conditii, pe un post fix. Sincer sa fiu nu imi amintesc sa fi citit asta......
Tot el mi-a spus ca se mai pot lega de faptul ca in aceasta perioada, pana la clarificarea situatiei, n-am fost prezent zilnic la punctul de lucru pentru realizarea instructajului, asa cum s-a cerut in instiintarea cu pricina, deci ca n-am putut fi pontat..... Se pot lega de orice pentru a strange probe impotriva mea. Sa merg in fiecare zi in orasul X (este destul de costisitor) macar pana la solutionarea situatiei la nivel de Bucuresti, ca sa fac, ce?
parerea mea este nu semnati nimic pana nu primiti un raspuns la notificare.
trecerea pe un alt post cu justificarea din instiintare este netemeinica.

trimiterea ptr instruire intr-o alta locatie se numeste "delegatie" chiar daca este zilnica iar instruire este de fapt "formare profesionala".
acum depinde si la ce distanta de domiciliul sunteti trimis.

Codul muncii
Art. 197. [cheltuielile cu formarea profesionala si drepturile salariatului]
(1) In cazul in care participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala este initiata de angajator, toate cheltuielile ocazionate de aceasta participare sunt suportate de catre acesta.
(2) Pe perioada participarii la cursurile sau stagiile de formare profesionala conform alin. (1), salariatul va beneficia, pe toata durata formarii profesionale, de toate drepturile salariale detinute.

Art. 43. [delegarea]
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44. [durata delegarii]
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Alte discuții în legătură

Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis Florian beldean Florian beldean Pot preschimba permisul de UK în cel românesc dacă este suspendat? Menționez că e dobândit în România si preschimbat în UK în 2015 (vezi toată discuția)
Am permisul pe anglia dar l-am pierdut Florea Cătălin Nicolae Florea Cătălin Nicolae Am permisul pe Anglia dar l-am pierdut pot sa îl preschimb in România??? Sau trebuie obligatoriu sa ma duc în uk (vezi toată discuția)