avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Modificare marja la credit de catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Modificare marja la credit de catre banca

Am o mica problema cu credit de nevoi personale luat si as aprecia orice ajutor.
Pe scurt : am luat un credit in 2008 de aproximativ 5000 euro, cand a sosit ordonanta 50 in 2010 actul aditional semnat cu banca mentiona o dobanda de 13,50% ca marja +euribor 6 luni. In 2011 datorita unor probleme financiare am fost nevoit sa apelez la ei si timp de 1 an am platit jumatate de credit,adica doar dobanda.Dupa ce a trecut anul in martie 2012 noua rata urma sa fie semnificativ mai mare avand in vedere si recuperarea de 1 an. O domana "draguta" mi-a propus sa modif perioada creditului pentru a plati mai putin. In concluzie mi s-a marit perioada pana la maxim, vreo 7 ani si cu ocazia asta mi-au majorat si marja de pe contract de la 13,50% la 18,10 %. Din cate stiu eu ordonanta 50 specifica clar ca marja nu poate fi modificata decat in favoarea clientului. Care ar fi cel mai bun drum de ales pentru a-mi cobori marja din nou? Si inca o problema ar fi ca daca vreau sa platesc anticipat imi spun ca trebuie minim 3 rate, este vreo lege care sa interzica plata anticipata sau sa specifice vreun minim ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 12:49, 22 August 2012
" Din cate stiu eu ordonanta 50 specifica clar ca marja nu poate fi modificata decat in favoarea clientului."

Marja poate fi modificata cu acordul partilor. Daca ati semnat un act aditional pentru a modifica perioda creditului, si in cazul in care ati aceptat o alta marja, nu aveti nimic de facut.

Puteti sa reveniti la banca sa mai negociati marja respectiva.

Privind rambursarea creditului in avans:

Sectiunea 3 - Rambursarea anticipata (OUG 50/2010 - LEGEA 288/2010)

Art. 66
Consumatorul are dreptul, in orice moment, sa se libereze in tot sau in parte de obligatiile sale care decurg dintr-un contract de credit. In acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, aceasta reducere privind dobanda si costurile aferente perioadei dintre data rambursarii anticipate si data prevazuta pentru incetarea contractului de credit.


Legea nu prevede sau nu interzice "o suma minima" si doar sa refera ca dvs puteti sa rambursati creditul "in orice moment". Din punctul meu de vedere, o restrictie din partea bancii cu acest minim de 3 luni- rata lunare, este abuziva.

Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
Stefan021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)