avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinerea permisului auto pentru neacordare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinerea permisului auto pentru neacordare de prioritate

In data de 02.01.2009 la o intersecţie cu un drum prioritar am oprit la semnul "Cedeaza Trecerea" pe prima banda. Pe a adoua banda a oprit un alt autoturism care a redus vizibilitatea mea la 0. Pentru a avea o mica vizibilitate am inaintat putin si am atins un alt participant la trafic care venea pe drumul prioritar. Asta inseamna neacordare de prioritate si suspendarea permisului auto pe 60 zile cu reexaminare. Procesul verbal a fost completat corect iar dovada pentru permis (15zile) a fost completat cu data de 02.01.2008. Exista vreo posibilitate de a reduce perioada de suspendare cu amenda si puncte de penalizare? Ce posibilitati sunt...
Cel mai recent răspuns: incepator2008 , utilizator 12:15, 16 Ianuarie 2009
Asta este nu ai ce face decat sa faci contestatie (dar dureaza foarte mult ) ; poti sa sustii examenul si sa faci o cerere de reducere a pedepsei la 30 de zile si ai scapat (pentru reducrere trebuie sa indeplinesti niste conditii ).
Si eu am patit ceva asemanator : circuland pe partea dreapta a unui drum cu doua benzi pe sens iar in fata mea circula un autocamion care la un moment a parasit sensul de mers ca apoi a facut dreapta si am acrosat .
Eu nu mi-am modificat directia de mers iar celalat sofer nu a semnalizat nici dreapta nici stanga (mergea cu avariile ) constatarea agentului a fost ca am depasit pe partea dreapta .
Contestatie nu are rost sa faci numai daca ai dovezi solide (martori ,inregistrai video , etc) .
Pe ei nu ii intereseaza chiar daca fac un abuz ca nu merg mai departe la judecatorie .
:"> cat de negru poate sa fie Draqu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate pellyx31 pellyx31 Buna ziua, daca eu circul pe banda 2 si in intersectie am semnul cedeaza trecerea si din dreapta de pe drumul cu prioritate vine o masina care intra pe banda 1 ... (vezi toată discuția)
Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)