avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... NEACORDARE PRIORITATE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

NEACORDARE PRIORITATE

Buna ziua, daca eu circul pe banda 2 si in intersectie am semnul cedeaza trecerea si din dreapta de pe drumul cu prioritate vine o masina care intra pe banda 1 deci linga mine inseamna ca nu i-am acordat proritate chiar daca am redus totusi?
Cel mai recent răspuns: pellyx31 , utilizator 10:50, 2 Iunie 2013
Acordarea de prioritate, nu se rezuma la reducerea vitezei.

Presupune oprirea auto la momentul intrarii in intersectie pentru asigurarea ca in intersectie nu patrunde si o alta masina aflata pe drumul cu prioritate.

Definitia acordarii de prioritate se regaseste foarte clar in Codul rutier.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Semnul cedeaza nu presupune oprirea, obligatia de oprire, apare la semnul stop. La cedeaza , reduci si doar daca e cazul, opresti.
Eu nu inteleg cum a intrat pe banda 1 langa dvs ? ar insemna sa fie pe contrasens, iar pe banda 1 pe sensul lui de mers, n-ar mai fi langa dvs. Pe care banda 1 a intrat ?
Daca aveati cedeaza si desi venea o masina din dreapta cu care v-ati intersectat, nu ati oprit da, inseamna ca nu i-ati dat prioritate de trecere.
drumul meu avea 2 benzi pe sens eu eram pe banda 2 am intrat in intersectie si cind eram aproape de a iesi a venit masina aia si a intrat pe banda 1 in sensul meu de mers deci el a venit de pe drumul cu prioritate si a facut dreapta deci linga mine si s-a tot dus intelegeti? de aia nu sunt lamurit cu neacordarea de prioritate
la indicatorul de de cedeaza trecerea trebuie sa incetinesti ptr a te asigura si a acorda prioritatea.
chiar daca dvs. erati pe banda a 2a trebuia sa ii acordati prioritate celui care circula pe drumul cu prioritate.
vehiculul respectiv avea dreptul sa intre si pe banda a 2a aflandu-se pe drumul cu prioritate.

Cred ca venea din stanga si a facut dreapta pe langa dvs, daca ziceti ca a intrat pe prima banda, n-a fost langa dvs.
Cum v-ati dat seama ca nu va veti intersecta :), a incetinit, semnalizat ? Daca semnaliza din greseala si si-ar fi continuat drumul ?
In fine, nu ne lasati sa ne perpelim, v-a suspendat permisul ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului auto pentru neacordare de prioritate incepator2008 incepator2008 In data de 02.01.2009 la o intersecţie cu un drum prioritar am oprit la semnul \"Cedeaza Trecerea\" pe prima banda. Pe a adoua banda a oprit un alt autoturism ... (vezi toată discuția)