avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... finalizare perioada suspendare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

finalizare perioada suspendare firma

Buna ziua,

Dupa finalizarea perioadei de 3 ani de la suspendarea activitatii ce se intampla? Se mai poate prelungi aceasta perioada? Firma devine activa automat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 08:34, 20 August 2012
Firma nu devine "activa" automat. Doar in urma unei cereri la Registrul comertului. Cu inca o noua prelungire depinde de la registru la registru, legal, in conformitate cu Legea 31/1990 nu se mai poate, in practica, se pare ca trebuie sa incasam bani din orice....
O noua prelungire nu se poate face. De asemenea, pentru reluarea activitatii este necesara o solicitare scrisa adresata Oficiului Registrului Comertului din judetul respectiv.
In cazul in care trec cei 3 ani de suspendare si nu se solicita reluarea activitatii, sanctiunea este dizolvarea judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma cu " suspendare expirata" emaz emaz Buna ziua, am o firma care a fost suspendata timp de 3 ani, iar aceasta perioada a expirat. Intre timp am initiat lichidarea si dizolvarea voluntara a ... (vezi toată discuția)
Reactivare firma suspendata sabina56 sabina56 Buna ziua.As dori sa stiu ce procedura trebuie urmata ptr.a reactiva o firma suspendata in 2009.Ce acte trebuie.Firma are sediul expirat.Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)