avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reducere plata intretinere concediu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reducere plata intretinere concediu

Buna ziua,

As dori sa stiu in ce conditii se poate reduce plata intretinerii pe perioada plecarii in concediu. Exista un numar minim de zile de la care incepe aceasta reducere si in ce consta reducerea (daca sunt 2 persoane in locuinta se plateste doar pentru 1 pers. in luna respectiva?)
Pentru 10 zile de plecare in concediu se reduce ceva ?
Se face o cerere scrisa catre administrator si in baza carei legi ? Acesta e obligat sa o ia in calcul sau e dupa cum doreste el ? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:16, 19 August 2012
Conform HG 1588/2007 persoanele care locuiesc mai mult de 15 zile pe luna sunt trecute la plata. Daca va incadrati, faceti o cerere catre presedintele asociatiei (nu catre administrator), in care solicitati scoaterea unei persoane pe perioada cat lipseste.
Scoaterea de la calculul cheltuielilor pe numar de persoane se face in urma solicitarii proprietarului daca lipseste mai mult de 15 zile. Asadar pentru 10 zile in care cineva lipseste de acasa, nu se poate scoate de la intretinere, pentru ca este prezent 20 de zile in bloc.
Iar scutirea, daca lipseste peste 15 zile si solicita in scris, se aplica numai pentru acele cheltuieli care se repartizeaza pe numar de persoane: energia electrica comuna, salubritatea si gazul daca nu este contorizat individual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata intretinerii pe perioada vacantei de 21 de zile CameliaBadea CameliaBadea Buna ziua, De Craciun am fost in vacanta impreuna cu sotul. Acasa nu a ramas nimeni timp de 21 de zile. Stiu ca legea permite in asemenea cazuri o scutire ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata ÎntreŢineri GHEORGHIAN GHEORGHIAN Poate fi scutit de la plata întreţineri un locatar care lipseşte 4 zile pe săptămână din locuiţă într-o lună? (vezi toată discuția)