avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune sinalagmatica de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune sinalagmatica de vanzare-cumparare

Buna, s-a semnat o promisiune sinalagmatica de vanzare-cumparare pt. un imobil si s-a achiat o suma. Dupa 24 h s-a verificat imobilul dupa proiect si s-au constat nereguli ( fundatia la 65 cm in loc de 100 cm; tevile de apa la 10 cm in loc de 80 cm in pamant /pericol inghet, dimesiuni mai mici ale unui geam/tip velux).
Cum se procedeaza , ca sa se primeasca suma de avans inapoi ? si sa se opreasca posibila tranzactie? Mentionez ca vanzatorul e pers. juridica. Banuiesc ca aceste nereguli se pot clasa ca si "vicii ascune ale imobiluui"
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
Elisabeta C., utilizator
Se poate pe cale amiabila printr o tranzactie la notar.....daca nu in instanta.
multzumesc, insa puteti fii mai clar, ce fel de tranzactie?
De comun acord ambele parti hotarasc printr o tranzactie sa sting a obligatiile ce decurg din antecontract si sa restituie prestatiile.
Aceasta tranzactie se comunica si la Cartea Funciara pentru a sterge notarea ca sarcina a antecontractului .
:offtopic: Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Multumesc pentru intelegere.
Elisabeta C. a scris:

Imi spuneti pasii de parcurs pt, a rezilia o promisiune sinalagmatica de vanzare- cumparare imobil (casa), in situatia urmatoare:
1.s-a semnat o promisiune cu avans de bani;
2.l-a 1 zi dupa semnare/s-a dat si avans-ul- s-au constat vicii ascunse: fundatie de 0.35 m in loc de 1m, teava de apa in pamant la 0.1 m in loc de 0.8 m (puct de inghet-deschet, fara hidroizolatie)
Mentionez ca exista un act semnat de geo tehnician care a facut acest sondaj.
Deasemenea , vanzatorul este persoana juridica, straina, italian.
Banuiesc ca va trebui sa fac o notificare .... exista tipizat?

Patrick_ a scris:

Depinde ce scria în acea promisiune...
Erau prevederi care au fost contrazise de aceste date tehnice? Dacă nu, e cam greu să cereți rezilierea.
Adică... dacă nu ați prevăzut în promisiunea respectivă la ce adâncime să fie țeava de apă, acum de ce ați vrea să reziliați contractul?

Elisabeta C. a scris:

Buna, rezilierea contractului e necesara pt. ca din punct de vedere tehnic, imobilul nu este ca in proiect si aceste vicii au fost ascunse.Ma astept sa primesc raspuns clar si nu alte intrebari. Astept raspuns de la un specialist si multzumesc de bunavointa.
Mentionez ca in promisiune s-a scris doar de evictiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare / cumparare prima casa mihaiemil mihaiemil Buna ziua, Introducere: Eu ca vanzator am facut un antecontract pentru vanzarea unui apartament, cu un cumparator care doreste achizitia prin prima casa. ... (vezi toată discuția)
Dubii in privinta corectitudinii actelor Lulica Lulica Buna ziua Cazul este urmatorul: In luna August 2008 doi frati semneaza fiecare cate un antecontract de vanzare-cumparare pentru teren si imobil construit ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare chrisss81 chrisss81 Spuneti mi si mie va rog in cazul in care se achizitioneaza un apartament iar dupa vanzare cumparare se observa ca starea lui este diferita fata de momentul in ... (vezi toată discuția)