avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua
as dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri intr-o mica nelamurire..
locuiesc in UK de 1 an si si doresc sa divortez,sunt casatorita de 3 ani eu si sotul meu traim separat s am ajuns la comun acord sa ne despartim,intrebarile mele sunt:
-pot sa rezolv sa divortez prin consulat fara sa mai ajung in tara?
-imi pot pastra actele de identitate(ci,pasaport)daca nu renunt la schimabrea numelui?
-daca in cazul divortului la starea civila voi fi nevoita sa astept 45 de zile pana la eliberarea certificatului de divort,sau dupa depunerea cereri ma pot intoarce In UK.?
va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs

daca locuiti in UK amandoi divortati acolo.
daca ultimul domiciliu este in Romania si sotul este aici divortati aici

puteti mandata un avocat sa va reprezinte si se rezolva dar doar prin instanta, nu la notar. duraza mai mult dar nu implica prezenta dvs aici.
Daca sotul e in Romania puteti divorta prin avocat si la notar daca figurati cu domiciliul comun ca si sotul.

Nu se poate domnule avocat sa divorteze la notar daca doamna nu se va prezenta la notar. Prin procura speciala autentica partile pot depune cererea de divort la notar insa doar atat! Restul procedurilor notariale in cazul divortului pe cale amiabila presupune prezenta ambilor soti in fata notarului, inclusiv la eliberarea certificatului de divort, si aici vorbim atat despre divort fara minori cat si cu minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume in ro cu deed poll din uk roberta996 roberta996 Mi-am schimbat numele aici in UK prin Deed Poll. Anterior mi-am schimbat carnetul de conducere si cardurile bancare etc. cu noul nume. Am apostilat, legalizat ... (vezi toată discuția)
Divort în strainatate ºi paºaport pentru minor chanterelles chanterelles Locuim în UK, domiciliul stabil este in România. Intrebarea mea are mai multe tăişuri, am sa incerc sa explic pe scurt. Sunt în proces de divort în ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa plec cu copilul de un an jumate inanglia monica7777 monica7777 Sunt casatorita, dar suntem despartiti, adica nu locuim impreuna,Sotul meu mi=a dat hartie la notar ca pot iesi cu copilul in afara tarii, dar expira la ... (vezi toată discuția)