avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu proprietate

Avem urmatoarea problema : Parintii mei au cumparat la tara casa bunicilor si pamantul de pe langa casa 1,5 ha platindu-i pe frati dar nu au intabulat nimic. Vecinii nostrii au cumparat 14 arii de pamanat ( atata aveau pe titlu de proprietate de la cine au cumparat ) dar au intabulat 21 arii intrand pe pamantul nostru . Cum putem demonstra ca au intrat la noi in pamant ce acte ne trebuie acum si cam cat costa?. Tin sa precizez ca pe titlurile de proprietate nu sunt bine delimitati vecinii.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:04, 20 August 2012
Introduceti actiune in instanta avand ca obiect granituirea.Se va face expertiza cadastrala si se va vedea daca au intrat in terenul dvs. Solicitati de la primarie un plan parcelar pentru terenul care este in cauza. Sau (in prima faza) solicitati unui expert cadastral sa intocmeasca documentatia cadastrala conform actelor pe care le detineti. Oficiul de cadastru se poate pronunta asupra problemei dvs. Costurile sunt functie de ceea ce veti face. Porniti de la primarie cu planul parcelar. Verificati sa fie trecute distantele pe fiecare latura a terenului, inclusiv la terenurile vecine. Este posibil sa fie cauza schimbarea planurilor cadastrale intocmite de primarie. Cand s-a emis titlu era un plan parcelar apoi ele au fost modificate din varii motive. Costurile sunt diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)
Vecin intabulat peste gardul meu Daniel.13 Daniel.13 Dețin o proprietate (casă bătrânească cu curte și grădină). Atunci când am intabulat proprietatea nu am găsit la primăria de care aparțin planul ... (vezi toată discuția)