Buna ziua. As dori sa imi raspunda cineva in domeniu la o intrebare pe urmatorul subiect.Locuiesc intr-un apartamnent, iar langa bloc a fost inaltata o constructie pste o veche centrala termica de catre o anumita persoana care doreste edificarea unor birouri...avand in vederea acest lucru, fara sa ceara acordul nostru, al vecinilor, a construit si mi-a acoperit evident geamul de la baie.distanta este cam de 1 m intre constructie si bloc.Si in dreptul geamului de la una din camere cred ca se poate intra si in casa mea din respectiva constructie avand in vedere distanta asa mica.Nu stiu daca a avut autorizatie de la inceput sa construciasca, dar acum ne cheama la notar, sa mergem azi sa ne exprimama sau nu acordul...ce se intampla daca merg? comunicarea respectiva a lasat-o in posta , nici nu am primit-o personal sau sa semnez pentru ea.Pot sa nu ma prezit pentru acest motiv.Cred ca el a obtinut ulterior autorizatia , ca asa zice in citatie....ca doreste modificarea si deaia are nevoie de acordul vecinilor..ceea ce nu e adevarat pt ca acrodul nostru nu a existat pentru niciun fel de constructie..nici macar nu ne=a fost cerut.Zice ca daca nu ne prezentam azi platim noi cheltuielile de judecata ca ne da in instanta.Ce ar trebui sa fac?
Sa vorbiti cu persoana si sa va edificati asupra problemei ivite. Puteti sa nu fiti de acord cu declaratia in situatia in care nu vi se explica despre ce este vorba. In cazul in care va simtiti lezat in dreptul dvs. privind amplasarea ferestrei faceti plangere la politia locala de pe langa primarie.
Constructia este deja edificata...si problema cu fereastra deja exista.Am fost la notar azi si am spus atat eu cat si ceilalti vecini ca nu suntem de acord cu continuarea edificarii.Deci exista deja o constrcuctie, dar domnul acesta acum cere sa o termine...pentru ca lucrarile au fost oprite din moment ce noi nu am mai fost de acord.Acum spune ca el nu stia ca trebuie acordul nostru....dar presupun ca va dori sa ne dea in judecata pentru ca nu ii permitem ca isi termine constructia.Ar putea avea castig de cauza sau se poate sa ii fie demolata constructia?Va trebui in caul in care actioneaza in instanta sa ne luam si noi ( vecinii ) un avocat care sa ne reprezinte?
As vrea sa explic situatia mai bine poate e mai usor sa va dati seama la ce ma refer.La coltul blocului meu a fost ridicata aceasta constrcutie, peste o centrala termica, unde domnul acesta vrea sa faca ceva cabinete stomatologice si alte asemenea.Constructia aceasta de la coltul blocului imi acopera geamul de la baie complet ( fiind privat de lumina si aerisire), iar in drept cu camera mica este amplasat un geam..deci de la coltul blocului meu pana la geamul construit de noul proprietar este o distanta de maxim 1 metru, este legala aceasta distanta?. La ce distanta ar trebui sa fie, pentru ca mi se pare mult prea aproape..
Bloc langa casa
ombun2014
Buna ziua
Detin un teren 25x25m pe care va fi amplasata o casa la distanta de 4m fata de latura din spate. In spate exista teren pe care am auzit ca va fi ... (vezi toată discuția)