avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare centrala termica. Vecinul meu are amplasată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare centrala termica. Vecinul meu are amplasată centrala termică la aproximativ ...

Bună ziua! Vecinul meu are amplasată centrala termică la aproximativ 3 m față de casa mea ( distanța de la centrală pana la casa lui este mult mai mare).Pe lângă faptul ca centrala este amplasată la distanță foarte mică față de casa mea, dânsul mai are și o magazie de lemne , lipită de centrală, iar aceasta magazie este construita la distanța de maxim 1m față de casa mea. Știu din surse sigure ca nu au nici autorizație pentru centrala respectivă. Stau cu teamă că se poate întâmpla oricând o tragedie, iar casa mea va fi prima afectată, ținând cont și de faptul ca au magazia aceea de lemne și cărbune la nici 1 m distanța față de casa mea. De fumul pe care îl am mereu în usa casei , nu mai vorbesc. Ce ma sfătuit sa fac? Știu ca exista o lege care le interzice amplasarea centralei la o distanță asa mică față de casa vecinului, dar nu o găsesc. Ma puteți ajuta , va rog , cu o OUG pentru cazul meu?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:31, 20 Octombrie 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrare/ data) - ISCIR teritorial (pentru montare centrala termica fara autorizatie), IJSU (pentru pericol potential de incendiu si/ sau explozite), Agentia teritoriala de mediu (pentru disconfortul creat de fumul de la cosul centralei).
Pentru montajul centralei trebuie sa detina un proiect tehnic la care sa fie obtinute toate avizele necesare, respectiv de la institutiile mentionate anterior.
Daca locul de montaj al centralei termice este intr-o cladire, este necesara si autorizatie de ctie. de la primarie, in baza proiectului mentionat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cos de fum Darius32 Darius32 Buna seara.Am o problema cu un ve cin care recent si-a montat o centrala pe carbune iar tot fumul degajat de aceasta ajunge in curtea mea cosul fiind ... (vezi toată discuția)
Cos fum Vintila Petru Vintila Petru Bună ziua! Daca cineva poate sa ma ajute. Părinții mei locuiesc la bloc la etajul 4 (proprietate particulara) si de ceva timp se confrunta cu o situație ... (vezi toată discuția)
Constructie pe granita si centrala termica pe lemne Costina72 Costina72 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu 2 probleme legate de vecinii mei: 1. Au gardul construit pe proprietatea lor, incepand de la limita dintre proprietati. ... (vezi toată discuția)