avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despagubiri partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despagubiri partaj

Buna ziua. Intrebarea mea este legata de partaj. Ce se intampla in cazul in care judecatorul hotaraste ca eu trebuie sa platesc sotului meu despagubiri? In cat timp trebuie acestea platite? Poate hotari ca acesta sa locuiasca in continuare aici in conditiile in care casa este pe numele mamei mele?
Cel mai recent răspuns: lmankml , utilizator 11:59, 20 August 2012
Daca acea casa e pe numele mamei, mama trebuie sa ceara evacuarea lui.
Despre ce despagubiri vb ?
Daca se va stabili ca dvs sa-i platiti o sulta sotului, cereti acum l aproces un termen de cateva luni in care sa platiti. In caz de neplata la data scadenta, puteti fi executata silit
despagubiri, nu veti plati catre sotul dumenavoastra, decat daca se stabileste ca i-ati cauzat un prejudiciu, insa daca va va fi atribuita casa in intregime, iar sotul are o cota parte din dreptul de proprietate asupra casei, instanta de judecata va va obliga sa achitati o sulta catre acesta, reprezentand contravaloarea cotei parti din dreptul acestuia de proprietate.
referitor la casa mamei dumneavoastra, nu va pot raspunde fata de faptul ca nu ati relatat toate detaliile spetei, insa in principiu sotul nu poate ocupa casa mamei dumneavoastra, aceasta nefiind proprietatea comuna a dumneavoastra si sotului dumneavoastra.
Daca nu ii platim despagubirile poate hotari instanta ca el poate locui aici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)
Proprietate, uzucapiune stefan009 stefan009 Bună ziua! Am o nelămurire. Stau momentan în casa părinților mei de 22 de ani, și am acte doar pe jumătate din casă. În toți acești ... (vezi toată discuția)
Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani luciano2014 luciano2014 buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita ... (vezi toată discuția)