avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie - conflict de interese
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie - conflict de interese

Buna ziua,

Un consiliu local din Romania care este implicat intr-un proiect pe fonduri europene trebuie sa angajeze un expert (o societate) care sa presteze anumite servicii prevazute in proiectul respectiv.
Ca si expert este angajata consiliera pe probleme de imagine a primarului. Valoarea achizitiei este sub 15000 euro.
Intra acest caz sub incidenta conflictului de interese sau nu?

O zi buna.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 18:47, 22 August 2012
Consiliul asta local are personalitate juridica. Pun intrebarea pt. ca nu prea vad eu cum s-ar putea implica in implementarea unui proiect o entitate fara personalitate juridica (nu poate derula proceduri de achizitie, nu poate incheia contracte). Probabil ca aceste contracte sunt incheiate chiar de catre domnul primar iar in aceasta situatie posibilitatea existentei unui conflict de interese ar fi destul de ridicata. totusi, in cazul cumparariilor directe nu se poate vorbi de conflictul de interese reglementat de art 69^1 din oug 34/2006 pt ca acest articol priveste derularea unor proceduri de atribuire, or cumpararea directa nu este o procedura de atribuire. O asemenea situatie ramane sa fie reglementata de legislatia generala in domeniu.
multumesc pentru raspuns.
Din cate stiu eu, primarul e decidentul si ordonatorul de credite. El este cel care a si sugerat persoana expertului si cel care a semnat contractul.
Care ar fi legislatia generala in domeniu care ar putea reglementa un evetual conflict de interese?
Multumesc.
253^1 C.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Buna ziua, am o procedura in derulare pentru care am achizitionat servicii de consultanta pentru intocmire documentatie, sprijin in evaluare precum si sprijin ... (vezi toată discuția)
Licitatie spatiu public urzisan urzisan buna ziua vreau sa stiu si eu daca la o licitatie a unui spatiu public apartinad unei primarii poate sa participe o persona care face parte din consiliul ... (vezi toată discuția)
Functionarul public si fondurile europene dalina82 dalina82 Daca sunt functionar public (primarie) pot fi angajata pe un proiect european POSDRU, cu contract, norma fiind de 2-3 ore pe zi? Mentionez ca atributiile ... (vezi toată discuția)