avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Licitatie spatiu public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Licitatie spatiu public

buna ziua
vreau sa stiu si eu daca la o licitatie a unui spatiu public apartinad unei primarii poate sa participe o persona care face parte din consiliul local al acelei primarii sau asta reprezinta conflict de interese?
multumesc
Cel mai recent răspuns: urzisan , utilizator 19:59, 12 Martie 2011
Nu este posibil .Nici macar o ruda pana la gradul IV inclusiv a acelui consilier local /primar Este conflict de interese.
Am citit asta undeva si acum sunt nedumerit, pot sau nu consilieri primariilor sa liciteze.
Reguli privind conflictul de interese
Art. 46. - (1) Pe parcursul aplicării procedurii de atribuire concedentul are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru a evita situaţiile de natură să determine apariţia unui conflict de interese şi/sau manifestarea concurenţei neloiale.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) se sancţionează potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
Art. 47. - Persoana care a participat la întocmirea documentaţiei de atribuire are dreptul de a fi ofertant, dar numai în cazul în care implicarea sa în elaborarea documentaţiei de atribuire nu este de natură să distorsioneze concurenţa.
Art. 48. - Persoanele care sunt implicate direct în procesul de verificare/evaluare a ofertelor nu au dreptul de a fi ofertant sub sancţiunea excluderii din procedura de atribuire.
Art. 49. - Nu au dreptul să fie implicate în procesul de verificare/evaluare a ofertelor următoarele persoane:
a) soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv cu ofertantul, persoană fizică;
b) soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv cu persoane care fac parte din consiliul de administraţie, organul de conducere ori de supervizare al unuia dintre ofertanţi, persoane juridice;
c) persoane care deţin părţi sociale, părţi de interes, acţiuni din capitalul subscris al unuia dintre ofertanţi sau persoane care fac parte din consiliul de administraţie, organul de conducere ori de supervizare al unuia dintre ofertanţi;
d) persoane care pot avea un interes de natură să le afecteze imparţialitatea pe parcursul procesului de verificare/evaluare a ofertelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese irina_irina irina_irina Se considera conflict de interese urmatoarele cazuri: 1. Daca o firma participa la licitatie, iar unul dintre asociati este ruda (sora sau cumnat) cu cel care ... (vezi toată discuția)
Declaratie de confidentialitate mirceamonac mirceamonac Sotia este in concediu de maternitate iar firma acesteia participa la o licitatie unde sotul face parte din comisia de evaluare. Contractul de munca al sotiei ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati consilieri locali si functionasteri publici bogdan30ro bogdan30ro Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarele intrebari: 1. poate un consilier local sa efectueze lucrari la o scoala din localitate, avand in vedere ca el ... (vezi toată discuția)