avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice conflict de interese
Discuție deschisă în Achiziţii publice

conflict de interese

Se considera conflict de interese urmatoarele cazuri:
1. Daca o firma participa la licitatie, iar unul dintre asociati este ruda (sora sau cumnat) cu cel care organizaza licitatia?
2. Daca cel care organizeaza licitatia pentru un proiect al carui beneficiar este, iar el lucreaza in firma care doreste sa participe la licitatie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionasbrigita , utilizator 13:07, 14 Iulie 2009
Amandoua cazurile sunt conflicte de interese.
Art. 69. - Nu au dreptul sa fie implicati in procesul de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor urmatoarele persoane:
a) persoane care detin parti sociale, parti de interes, actiuni din capitalul subscris al unuia dintre ofertanti/candidati sau subcontractanti ori persoane care fac parte din consiliul de administratie/organul de conducere sau de supervizare a unuia dintre ofertanti/candidati sau subcontractanti;@
b) sot/sotie, ruda sau afin, pana la gradul al patrulea inclusiv, cu persoane care fac parte din consiliul de administratie/organul de conducere sau de supervizare a unuia dintre ofertanti/candidati;
c) persoane despre care se constata ca pot avea un interes de natura sa le afecteze impartialitatea pe parcursul procesului de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor.@

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de confidentialitate mirceamonac mirceamonac Sotia este in concediu de maternitate iar firma acesteia participa la o licitatie unde sotul face parte din comisia de evaluare. Contractul de munca al sotiei ... (vezi toată discuția)
Licitatie spatiu public urzisan urzisan buna ziua vreau sa stiu si eu daca la o licitatie a unui spatiu public apartinad unei primarii poate sa participe o persona care face parte din consiliul ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati consilieri locali si functionasteri publici bogdan30ro bogdan30ro Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarele intrebari: 1. poate un consilier local sa efectueze lucrari la o scoala din localitate, avand in vedere ca el ... (vezi toată discuția)