avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamentul

Buna ziua am si eu o problema parintii mei au murit acum 20 de ani ambii aveau copii din alte castorii eu fiind singurul copil comun.Tata a murit si dupa un an si mama,ea mi-a lasat testament cu averea mobiliara si imobiliara sa fie mostenit cu drept deplin de fiul meu,arat ca in afara legatarului de mai sus am ca mostenitoti rezervatari copiii din casatoria anterioare.Testamentul prevedea ca legatarul sa o ingrijeasca si sa o inmormateze confor obiceiurilor locale.la succesiune nu ne-am putut intelege cu fratii vitregi au trecut 20 de ani nu m-au dat in judecata,intr timp doi au decedat dintre ei.Eu cum as putea sa am proprietatea pe numele meu deoarece toate actele sunt pe numele tatalui meu.Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
robertinio, utilizator
Cel mai recent răspuns: robertinio , utilizator 22:15, 22 August 2012
robertinio a scris:

mama ... mi-a lasat testament ... sa fie mostenit ...de fiul meu.

Mai incercati odata. Nu pricep. Cine a fost instituit legatar (mostenitor testamnetar) al mamei dvs? Dumneavoastra sau fiul dvs.?
Eu fiind fiul rezultat din a doua casatorie iar ceilalti rezervatari fiind frati vitregi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament intre soti cotynela cotynela =D>intre mine si sotul meu este facut un testament ca ne lasam unul altuia la moarte tot ce se gaseste atunci,nu avem copii impreuna, iar in situatia daca ... (vezi toată discuția)
Care va fi partea mea ? ContSters412228 ContSters412228 In urmă cu multi ani ,mama a divorțat de tata.Apartamentul in care locuiam era al bunicilor mei.Bunica a murit prima.Apoi bunicul a vândut apartamentul ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)