avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificarea acoperisului
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificarea acoperisului

Buna ziua!
Parintii mei au inceput sa modifice casa bunicilor...au modificat acoperisul, care era in 3 sau 4 ape, l-au facut din 2 ape si au adaugat la casa o bucatarie, toate acestea au fost facute fara autorizatie.
Se mai poate face ceva acum, dupa construire? Autorizatia era obligatorie in aceste cazuri? Care sunt riscurile la care s-au supus?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 12:30, 23 August 2012
da, era necesara autorizatia
isi depun acum documentatia la serviciul urbanism la primaria de care apartin, sa nu spuna ca au facut deja constructia ca altfel ii amendeaza
Pentru aceste modificari obligatoriu era necesara obtinerea de autorizatie de constructie
Riscurile constau in aplicarea de eventuale sanctiuni ,in caz de control din partea autoritatilor in drept
mihaela forogau a scris:

sa nu spuna ca au facut deja constructia ca altfel ii amendeaza

Daca locuiau in cine stie ce metropola posibil sa nu afle prea curand cei de la Primarie ca au construit , dar asa.... intr-o comuna unde se cunoaste om cu om si fiecare cam cunoaste ce fac ceilalti...cam greu sa nu se vada de la Primarie ca au construit.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
d_doinita, utilizator
In aceasta situatie exista posibilitatea sa va oblige sa demolati constructia si sa refaceti acoperisul casei + o amenda . Si nu sunt deloc mici amenzile.
In Legea Constructiilor de prin anii 90 exista o prevedere conform careia daca se construieste ceva fara autorizatie si de la data constructiei au trecut 2 ani in care primaria nu a aplicat amenzi si nu a luat nici un fel de masuri contra constructiei fara autorizatie, atunci proprietarul poate sa declare constructia la primarie si sa inceapa sa plateasca impozit. Daca inca mai este valabila aceasta prevedere, lucrurile sunt simple...

Alte discuții în legătură

Decizie de demolare serban horatiu serban horatiu Am o casa construita in 2004 ,intabulata. In 2007 ,am schimbat acoperisul vechi al cladirii cu unul nou dar nu in forma initiala . In loc sa l realizez cu ... (vezi toată discuția)
Renovarea casei kinga79 kinga79 Buna, am cumarat o casa in care avem o bucatarie de vara care trebuie neaparat demolat...am fost la primarie sa intreb ca ce taxa trebuie sa platesc. Dupa ... (vezi toată discuția)
Modificare acoperis minanika minanika Am construit acum 20 de ani o anexa compusa din baie, bucatarie si garaj pe razor, mentionez faptul ca am avut proiect, autorizatie, toata documentatie ... (vezi toată discuția)