avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

va rog frumos: concedierea (cf art. 65 (1) ) a 4 angajati din totalul de 8 e considerata "colectiva"? trebuie anuntat ajofm-ul de catre angajator?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 20 August 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 68
(1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de:
a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati;
b) cel putin 10% din salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 100 de salariati, dar mai putin de 300 de salariati;
c) cel putin 30 de salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 300 de salariati.
...

2. Asadar daca dvs. aveti 8 salariati, chiar daca ii concediati pe toti in acelasi timp este tot o concediere individuala.
Acea concediere nu intra in categoria concedierii colective ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere nicusan nicusan Potrivit art. 68 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva apetra apetra exista un procent din nr total de salariati disponibilizati peste care daca se trece intram la categoria concediere colectiva? reglementare? (vezi toată discuția)
Concediere babaangi babaangi Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Unitatea are incadrati 40 de salariati. Poate concedia singular - temporar - 9 salariati pentru 4-5 luni de ... (vezi toată discuția)