avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura retroactiva RDS - RCS
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura retroactiva RDS - RCS

Buna ziua!
Imi puteti spune va rog frumos daca este legal sa mi se emita o factura retroactiva? Sa va explic: am incheiat un contract de furnizare servicii cu RDS - RCS Arad la data de 02.04.2012 - pana luna trecuta suma totala de plata a fost 19.50 ( in contract scria ca am reducere la servicii internet timp de 6 luni). Astazi mi-a fost emisa o factura in valoare de 179.50 RON. Am sunat la Relatii cu Clienti si am cerut explicatii pentru aceasta factura...mi s-a spus ca pana acum nu mi-au fost facturare serviciile de cablu TV si ca abia acum si-au dat seama si mi le-au facturat pe aceasta factura ( perioada 02.05 - 30.09). Este legal sa imi factureze retroactiv serviciile? Mentionez ca am primit in fiecare luna factura de la ei si am platit-o pana acum. Nu consider ca era obligatia mea sa observ ca nu mi-au facturat tot...sincer nici nu am observat...obligatia mea era sa platesc factura emisa de ei ceea ce am si facut ( puteam macar sa fiu instiintata anticipat de acest lucru - sa mi se spuna ca luna viitoare o sa am factura de 10 ori mai mare...nu sa fac infarct la vederea acesteia)

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: dentys , utilizator 20:08, 9 Septembrie 2012
Bineinteles ca este legal sa se factureze retroactiv.
De asemenea este legal sa se factureze si in avans.

Daca in contract nu scrie ca in situatia in care operatorul a uitat sa factureze un serviciu, acesta nu mai poate fi facturat, atunci trebuie sa platiti acesta factura.

Legat de instiintarea despre valoarea facturii, cei de la RDS v-au instiintat anticipat despre acest aspect la semnarea contractului. Cititi contractul ca scrie acolo cat trebuie sa platiti pe luna. :)
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
dentys, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare / reziliere contract rcs rds georgebogdan georgebogdan Buna ziua. M-am "izbit" de urmatoarea problema: dupa ce am semnat un contract cu RDS RCS pentru upgrade de abonament - la 30 EURO (4 ani de contract derulat ... (vezi toată discuția)
Factura rcs-rds Daniel1900 Daniel1900 Anul trecut in data de 30 decembrie ceva in genul asta mi sa tras prin direct debit factura rcs-rds,pana aici tot normal ca in fiecare luna! Precizez ca am ... (vezi toată discuția)
Mostenitori Sorinsen Sorinsen Sunt unicul mostenitor al tatalui decedat, sotie nu a avut, si as dori sa stiu daca intra in sarcina/obligatia mea sa-i rezolv urmatoarea problema: in timpul ... (vezi toată discuția)