avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita. Dorim doar poprirea
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita. Dorim doar poprirea

Buna ziua,
Va scriu acest email deoarece as dori nespus de mult sfatul unui consultant. Mama mea a facut un credit, credit pe care nu l-a mai putut plati o buna perioada de timp. Nu am stiut de acest lucru deoarece i-a fost rusine sa-mi spuna. Daca mi-ar fi spus, altfel ar fi fost situatia acum.
Revenind la aceasta problema, va scriu urmatoarele: dupa ce ni s-a comunicat ca s-a acceptat poprirea, a primit o somatie cum ca trebuie sa plateasca toata suma de aprox 18000 ron in 5 zile. Prezentandu-se la sediul BEJ-ului accestia i-au inmanat un formular pentru restructurarea creditului (sa faca altul pentru al acoperi pe acela). Privind poprirea, BEJ-ul a spus ca banca raspunde greu cu privire la aceasta. In tot acest timp mama era in concediu, la fel ca toata compania in care lucreaza. In prima zi de lucru, adica ieri, a fost chemata la personal unde jurista firmei a chemat-o sa accepte poprirea deoarece primisera aceasta solicitare la firma. Dupa ce a aranjat cu aceasta sa-i fie poprita 1/3 din salariu - 300 lei -, mama i-a contactat pe cei de la BEJ sa le comunice acest lucru, insa ei insista cu acea restructurare pe motiv ca ar putea fi executata iar. Noua ne convine mai mult poprirea, pentru ca i-ar fi luat din salariu cei 300 lei, plus ca am mai plati si in contul BEJ-ului o suma disponibilia astfel incat, impreuna cu poprirea, aceasta sa fie de min. 500 lei/luna. In aceste conditii ar scapa de acest necaz in min 2 ani - max. 3 ani. Daca face restructurare (tin sa precizez ca impreuna cu inca 2 coplatitori) s-ar lega de banca pentru 10 ani.
Doresc sa va intreb in aceste conditii: poate fi iar executata silit daca bancii nu-i conveni suma lunara pe care o primeste? Nici nu stiu in ce masura BEJ-ul vireaza suma extra catre banca.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:58, 20 August 2012
Poate dvs va convine ca executarea silita sa se limiteze la poprirea veniturilor, insa creditorului, nu cred sa-i convina. Astfel, daca mama ere in proprietate un imobil de ex, nu prea e de bine sa nu caute solutii sa plateasca. Poate nu o restructurare ( nici nu stiu daca se poate), dar se poate intelege la o suma mai mare care sa convina ambelor parti, pe care s-o achite lunar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare judecata pentru chelt.executare silita bej ASUL28 ASUL28 Buna ziua Am depus o contestatie la executare silita pentru cheltuielile de executare catre BEJ. Practic la datorie de 300 de lei(o societate de apa-canal), ... (vezi toată discuția)
Urgent!executare silita cont salarii dya_dia dya_dia Buna ziua! Mi-a fost executat de BEJ contul de salarii fara a fi instiintata pentru un credit din 2007 , prescris. Mi s-a retinut o suma mai mare decat 1/3 ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost executată silit o sumă de bani la trei luni după stingerea datoriei. banii mi s-au returnat, dar am niște întrebări sadrian sadrian Buna ziua. Am avut o executare silita, si suma am achitat-o integral prin poprire pe salariu. Dupa 3 luni de la stingerea datoriei am incasat o suma in contul ... (vezi toată discuția)