avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie maternitate

conteaza perioada (nr de zile lucrate pe luna) pentru a intra in concediu de maternitate? eu pe statul de plata am puse doar cate 4 sau 5 zile (dar eu lucrez toata luna) cu salariu de incadrare 1300 si pe aceste 4/5 zile am aprox 50 ron (pe stat de plata). 85 % din care suma se calculeaza indemnizatia? sau mai bine zis voi primi indemnizatia pt copil daca am asa putine zile pe statul de plata(mentionez faptul ca probabil sunt si luni in care nu mi s-a pus nici o zi pe statul de plata)?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:39, 23 August 2012
Cred ca va referiti la concediul pentru cresterea copilului pana la 1 sau 2 ani. Daca situatia e cum o prezentati -adica nu aveti lunile lucrate integral atunci nu veti beneficiat de indemnizatie. OUG 111 prevede doar 3 fractii de luna... nu luni intregi fara salariu....
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
leuca_luminita, utilizator
da,ma refer la concediul pentru cresterea copilului si care ar fi rezolvarea in cazul meu,pot sa ma adresez la vreo institutie care poate verifica sau sa-l traga la raspundere pentru acest lucru,banuiesc ca exista un pontaj pe care el il semneaza ca si cum nu as fi venit la lucru in acele zile,foarte multe la numar,si asta se intampla luna de luna,nu este fals in inscrisuri sau ceva?..... multumesc anticipat.
1. Nu inteleg cum de ati lucrat toat luna si v-a pontat si platit numai 4-5 zile. E ceva dubios.

2. Faceti urgent o sesizare la ITM sa verifice cele spuse de dvs. si sa ia masurile legale.
da,e ceva dubios dar cei de la ITM m-au trimis la fisc sa verific daca imi sunt platite toate contributiile ,nici eu nu intelgcare institutie se ocupa strict de problema asta,pt ca ma tot plimba de la o institutie la alta.
Va multumesc pentru raspunsuri.
alnsconsulting a scris:

.... eu pe statul de plata am puse doar cate 4 sau 5 zile (dar eu lucrez toata luna) cu salariu de incadrare 1300 si pe aceste 4/5 zile am aprox 50 ron (pe stat de plata).

[

Asta inseamna ca lucrati la "gri",adica dvs. primiti salariul net integral intr-adevar,dar angajatorul fiscalizeaza doar o mica parte a cheltuielii cu salariul dvs.respectiv plateste contributiile sociale obligatorii individuale (cas,cass,somaj),obligatiile sale ca angajator si impozit doar pt. partea evidentiata pe statul de plata,adica cele 4,5 zile platite cu 50lei despre care vorbiti.
Daca in prima faza dvs. ati fi fost inclinata sa credeti ca atata timp cat va primiti salariul integral totul este ok iata a venit timpul cand aceasta practica prin care angajatorul face evaziune,va afecteaza in mod direct si pe dvs.(nu stiu cum ati acceptat si nu ati pus nicio intrebare angajatorului,inseamna ca tacit ati acceptat situatia)
Este cat se poate de clar ca de indemnizatia de crestere copil nu veti putea beneficia in aceste conditii,ci doar de concediul de maternitate de 126 de zile.
Sesizati fiscul si ITM ul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate IoanaFD IoanaFD Buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de maternitate. Daca in anul dinaintea nasterii copilului, ma aflam in concediu fara plata, este posibil ca ... (vezi toată discuția)
Verificare calcul indemnizatie maternitate alinalmg alinalmg Buna ziua, In luna iunie a acestui an am intrat in concediu prenatal pentru care, dupa ce citisem eu, am primit din partea angajatorului o suma cam mica de ... (vezi toată discuția)
Lege prenatal/ maternitate ralucacarciumaru ralucacarciumaru Buna ziua, 1. ma intereseaza care este exact venitul pentru concediul medical prenatal/ de maternitate, de 126 zile, azi 27.07.2016. 2. ma intereseaza care ... (vezi toată discuția)