alnsconsulting a scris:
.... eu pe statul de plata am puse doar cate 4 sau 5 zile (dar eu lucrez toata luna) cu salariu de incadrare 1300 si pe aceste 4/5 zile am aprox 50 ron (pe stat de plata).
[
Asta inseamna ca lucrati la "gri",adica dvs. primiti salariul net integral intr-adevar,dar angajatorul fiscalizeaza doar o mica parte a cheltuielii cu salariul dvs.respectiv plateste contributiile sociale obligatorii individuale (cas,cass,somaj),obligatiile sale ca angajator si impozit doar pt. partea evidentiata pe statul de plata,adica cele 4,5 zile platite cu 50lei despre care vorbiti.
Daca in prima faza dvs. ati fi fost inclinata sa credeti ca atata timp cat va primiti salariul integral totul este ok iata a venit timpul cand aceasta practica prin care angajatorul face evaziune,va afecteaza in mod direct si pe dvs.(nu stiu cum ati acceptat si nu ati pus nicio intrebare angajatorului,inseamna ca tacit ati acceptat situatia)
Este cat se poate de clar ca de indemnizatia de crestere copil nu veti putea beneficia in aceste conditii,ci doar de concediul de maternitate de 126 de zile.
Sesizati fiscul si ITM ul!