Pe data de 24 sunt chemat intr-un proces in calitate de inculpat si eu nu ma prezenta deoarece am ceva foarte important de facut ce nu poate fi amanat.
Pe citatia care am primit-o nu spune ca e obligatoriu.
Ce se intampla daca nu ma prezint ? Amenda ceva ?
Mentionez ca suntem 2 inculpati , daca el o sa vina si eu nu o sa ma judece in lipsa sau ne cheama alta data pe amundoi ?
Si nici avocat nu am sau bani de avocat :((
Oricum mi s-a spus de la procuror ca nu e in pericol libertatea mea.
Un an sau doi cu suspendare in cel mai rau caz , iar in cel mai bun amenda penala.
O sa incerc sa ma prezint.
Imi puteti macar spune cu aproximatie cam cat o sa stau acolo ?
Nu pierdeti din vedere ca instanta aplica pedeapsa, nu procurorul, deci este bine sa va formati o buna aparare indiferent de ce va zice domnul procuror deoarece de multe ori se intampla ca instanta sa nu tina cont de propunerea acestuia.
Nu va poate spune nimeni cat veti sta deoarece nu cunoastem cauza . De regula sunt mai multe termene in care se sta mai putin de o ora sau sunt cauze complexe care dureaza pana la cate 6 ore/termen. In consecinta depinde de infractiune, de complexitatea acesteia, nr de inculpati si de martori audiati etc.
E vorba despre un furt pe care eu si un inculpat l-am comis la o betie.
E vorba de motorina sustrasa dintr-un autobuz public.
Catitatea 300 L. Am recunoscut si am platit tot. E prima abatere.
Se poate face puscarie cu executare pentru treaba asta ?
Orice este posibil. Totusi daca vreti sa nu primiti o pedeapsa cu executare (inchisoare) trebuie sa va prezentati la judecata sa recunoasteti fapta si sa cereti judecarea in baza art 320^1 pt a vi se reduce cu o treime limitele de pedeapsa, totul inaine de inceperea cercetarii judecatoresti. Solicitati avocat din oficiu daca nu l-ati primit inca.