avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare Proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare Proces

Va salut,

Pe data de 24 sunt chemat intr-un proces in calitate de inculpat si eu nu ma prezenta deoarece am ceva foarte important de facut ce nu poate fi amanat.

Pe citatia care am primit-o nu spune ca e obligatoriu.
Ce se intampla daca nu ma prezint ? Amenda ceva ?

Mentionez ca suntem 2 inculpati , daca el o sa vina si eu nu o sa ma judece in lipsa sau ne cheama alta data pe amundoi ?
Si nici avocat nu am sau bani de avocat :((

Salutare.
Cel mai recent răspuns: Corjan10 , utilizator 10:26, 21 Mai 2020
299KA a scris:

E vorba despre un furt pe care eu si un inculpat l-am comis la o betie.
E vorba de motorina sustrasa dintr-un autobuz public.
Catitatea 300 L. Am recunoscut si am platit tot. E prima abatere.

Se poate face puscarie cu executare pentru treaba asta ?

Daca procurorul vroia puteati primi si o amenda administrativa...dar nu a vrut sau nu a putut...

Daca nu va prezentati la proces veti fi condamnat cu executare.sfatul meu este sa nu ziceti la instanta ca va grabiti ca aveti alta treaba ca ar fi ca si cum nu ati fi mers la proces.
Probabil ca vvor fi maximum 3 ani...cu suspendare sau cu executare in functie de aprecierea instantei...pe care nu e bine sa o enervati si sper sa tineti minte acest aspect...
M-am prezentat azi si a fost o nimica toata , daca am stat 15 minute , am zis ca inteleg chestiile alea ca da pedeapsa cu o treime mai mica si ca imi pare rau si gata.

A ramas sa aduc niste caracterizari de la primar si vecini si avocata pe care am avuto a cerut pedeapsa minima de 1 an parca cu suspendare.
E foarte de treaba avocata chiar daca e din oficiu , cam ce onorariu ar trebui sa ii dau ca ma simt prost , ea munceste si eu nu ii dau nimic... Ea nu a zis nimic de bani dar ma simt eu prost.
Celalant inculpat a avut si el din oficiu si l-a luat in birou dupa si cica vezi sa aduci si niste bani :stunned:
Nu trebuie sa dati bani, acestia sunt platiti din alte fonduri.
Stiu ca nu trebuie dar ma simt prost , ca era draguta avocata si se dedica , chiar o interesa anumie chestii si ma simt aiurea sa nu-i dau nimic :(

Si inca ceva , mi s-a spus sa platesc cheltuieli de judecata , dar nu m-am judecat cu nimeni...

La ce suma ar putea ajunge acele cheltuieli ?
A fost o nimica toata dupa cum ziceti deoarece ati mers pe o procedura simplificata pe care nu puteati merge decat daca erati prezent.
Nu am inteles din ce motiv s-a amanat cauza.
Sau s-a amanat doar pronuntarea pedepsei?

Alte discuții în legătură

Recunoasterea faptei in camera preliminara vasiledela4 vasiledela4 buna ziua dupa noul cod penal am inteles daca colaborez cu anchetatorii beneficiez de reducerea pedepsei cu 1/3 cum pot obtine aceasta reducere ? dosarul este ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul fara permis Ana_M9 Ana_M9 Buna ziua Am urmatoarea speta: 1. Inculapata denumita\"x\" in varsta de 24 de ani a condus un autovehicul-ul fara permis de conducere a unei prietene ... (vezi toată discuția)
Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)