Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am o firma care se ocupa cu achizitiile comunitare de bunuri alimentare si nealimentare. De curind am semnat 2 contracte de agent exclusiv pe teritoriul Romaniei cu 2 firme, din UE. Ambele contracte sint pe baza de comision. In acest caz va rog sa-mi spuneti care este modalitatea de desfasurare a actului de comert. Eu vad lucrurile in acest fel:
1 gasesc client firma romaneasca
2 vind marfa firmelor pe care le reprezint in conditiile cerute de acestea
3 primesc comenzile de la clienti pe care le transmit firmelor al caror agent sint
4 firmele pe care le reprezint factureaza si livreaza produsele direct clientului roman
5 clientul roman plateste marfa direct firmelor pe care le reprezint
6 firmele reprezentate de mine imi platesc comisionul stabilit prin contract
7 firma mea factureaza comisionul.
8 platesc taxe si impozitele aferente profitului (comision-cheltuieli)
Intrebare
rodicasuta53
Firma A din Romania cumpara marfa de la firma B din Ungaria,marfa pe care o vinde la firma C tot din Ungaria,precizez ca marfa nu intra in Romania,intrebarea ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.