avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot obtine indemnizatie de mamica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot obtine indemnizatie de mamica

Am o fosta angajata care a plecat in luna februarie dupa 2 ani si 10 luni de activitate continua.I-am incheiat contractul de munca cu art.55 lit b deoarece si-a dorit sa plece la munca in strainatate pentru o perioada lunga de vreme.In luna mai a ramas insarcinata,urmeaza sa nasca in febr.2013. In tara in care a fost plecata nu a reusit sa-si faca asigurare si nu are bani suficienti sa poata supraveghea sarcina si sa nasca,motiv pentru care s-a intors in Romania.
Se mai poate face ceva ca sa obtina indemnizatie de mamica?
Cel mai recent răspuns: balutagabriela , utilizator 16:23, 21 August 2012
1. Nu se numeste indemnizatie de mamica ci se numeste indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. - Din ce spuneti dvs. persoana in cauza nu indeplineste conditiile legale pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Dar va beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana va implini copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana va implini copilul 18 ani.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate spasski spasski Buna ziua. Sotia mea urmeaza cursurile de master pana in luna iulie 2013, fara a fi angajata cu carte de munca de aproape 2 ani. Urmeaza sa ramana insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, indemnizatie cristeaion cristeaion Fata mea are 25 de ani , este eleva la scoala postliceala , este gravida luna a 7 a . Dupa nastere poate primi indemnizatie pentru ingrijireacopilului pana la ... (vezi toată discuția)