avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie maternitate

Buna ziua. Sotia mea urmeaza cursurile de master pana in luna iulie 2013, fara a fi angajata cu carte de munca de aproape 2 ani. Urmeaza sa ramana insarcinata in urmatoarea perioada, care poate fi IN TIMPUL masterului sau DUPA terminarea lui. Ar exista posibilitatea ca, pana ramane insarcinata sa se si angajeze cu norma intreaga. In ce conditii poate ea sa obtina indemnizatie de la stat, si de ce valoare? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: spasski , utilizator 15:30, 14 Martie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (master la zi, fara intrerupere, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca nu este inca gravida nu are cum sa nasca pana in iulie 2013 cand termina masterul.

3. Sa-si planifica sarcina astfel incat cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa fie formate din luni in care a fost studenta la zi, la master, si luni in care va avea salariu (presupunand ca dupa master se angajeaza).

4. - Sau daca nu gaseste un loc de munca imediat atunci sa se inscrie la un alt master, la zi, pe care sa-l frecventeze numai pana naste si apoi il poate abandona.
- Spun acest lucru deoarece este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC si
perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant universitar, la nivelul studiilor universitare de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, cursuri de zi, si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant universitar la nivelul studiilor universitare de master, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere.

5. Indemnizatia pentru CCC va fi de 600 lei lunar la care se adauga alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana va implini copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc tare mult, e foarte util raspunsul Dvs. ptr. a ne planifica situatia mai bine. O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului andreeavasile89 andreeavasile89 Buna ziua! Situatia in care ma aflu e mai complicata. Am lucrat din decembrie 2011 pana in martie 2012 cu contract de munca pe perioada determinata. Din ... (vezi toată discuția)
Maternitate studenti Szilagyiibi Szilagyiibi Buna ziua! Cand o sa nasc o sa fiu la master, primul an. Fiind la facultate stiu ca voi primi indemnizatie de crestere -600 de lei, dar trebuie sa continui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua As avea si eu o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului, si anume: sunt insarcinata in 7 luni si tocmi am terminat ... (vezi toată discuția)