Va voi descrie pe scurt situatia mea cu speranta de a afla un raspuns de la cei care cunosc cadrul legal de sanctionare a Politiei Rutiere.
Pe drumul Mangalia- Constanta am fost oprit de un politist aflat intr-un Logan albastru fara insemnele Politiei Rutiere, acesta facandu-mi semn sa opresc pe dreapta. Masina era dotata cu radar video. De mentionat ca nu contest depasirea vitezei ci nerespectarea procedurii de aplicare a sanctiunii.Am mentionat in procesul verbal ca "masina nu este inscriptionata cu insemnele Politiei rutiere".
1) Care sunt sansele de castig in cazul contestatiei procedurii?
2) Sa platesc amendat 1/2 in 48 de ore si depun contestatie sau depun contestatie fara sa platesc?
3) Care sunt costurile "procesului" in caz ca pierd?
Va multumesc si astept respunsurile in timp util:)
ce intelegi prin "nr. civile"? probabil te referi la nr. de inmatriculare "obisnuite" de tipul B123ABC.
vestitele MCV-uri ale politiei cu radarele de ultima generatie au "nr. civile" ( B18XYZ sau B19XYZ).
motivatia ptr care se resping plangerile referitoare la faptul ca inregistrarea vehiculelor care incalca regulile de circulatie se face din masini "neinscriptionate" sau cu "nr.civile" este ca masinile sunt achizitionate in leasing de catre politie iar pana la finalizarea platilor nu au voie sa le inscriptioneze sau sa le puna numere de MAI pentru simplul fapt ca masinile nu sunt proprietatea politiei decat dupa achitarea integrala.
parerea mea este sa platesti amenda la 1/2 ptr ca din pacate nu ai sanse in instanta.
in orice caz, daca masina-capcana care te-a oprit nu a facut "poc" sau "bum" poti sa spui ca ai avut noroc cu carul!:)
a fost primul tau drum cu masina?de fiecare data cand merg cu masina si este radar masina este neinscriptionata.foarte rar am vazut acele mcv-uri.parere mai avizata de la cine sa primesti?ti-au raspuns mai multe persoane inclusiv "AvocatIonescu".maine mergi la posta si plateste amenda si data viitoare umbla in limitele de viteza.
p.s.:sau da-i in judecata,mananca bani si timp pentru a avea acelasi rezultat,adica permis suspendat
Amenda rutiera
pop andrei
Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)