avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de a locui in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de a locui in indiviziune

In decembrie 2010 am dobandit, impreuna cu fostul sot, un imobil la a carui constructie am participat efectiv.
Acesta are un caracter social, pentru persoanele aflate in nevioe acuta de locuinta fiind dobandit ca urmare a unui lung proces de selectie efectuat de catre o fundatie umanitara non-profit.
In aceasta casa, care este sub ipoteca, au dreptul de a locui cei doi "proprietari" impreuna cu cei doi copii ai familiei.
In urma violentelor verbale si fizice, am fost obligata sa plec din domiciliu impreuna cu cei doi copii. A urmat divortul, incredintarea minorei dar .. nu si partajul.
Ulterior, fiul meu major a decis, cu acordul fostului sot ( dar care nu este tatal lui), ca doreste sa locuiasca cu acesta in casa la a carui constructie a participat efectiv si el!
Fac precizarea ca, actualmente, impreuna cu fiica noastra care are probleme de sanatate ce implica camera proprie si regim alimentar special, locuim intr-o garsoniera inchiriata ...
Din nefericire, in ultimul timp, fiului meu ii este refuzat accesul in domiciliu ( cu diferite pretexte ..) desi are domicilul stabil la acea adresa ( nu are dreptul sa foloseasca bunurile comune, nu are curent, apa, lumina, etc. dar i se cere sa plateasca toate aceste servicii minime necesare traiului zilnic de care nu benficiaza ) , ceea ce l-a determinat sa depuna plangere la Politie, dar ... mirare ... agentul "X" spune ca nu au ce sa faca!
Si atunci cum e cu drepturile persoanei ce detine cota indiviza de a locui intr-un imobil?
Va rog, in numele lui, sa ma ajutati prin a ne arata care sunt drepturile sale!!
Multumesc anticipat!!

Alte discuții în legătură

Testament Valentinamatei Valentinamatei buna seara, sunt divortata si am un copil minor care mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca. am ramas in locuinta de domiciliu care este ... (vezi toată discuția)
Drept de locuinta.buna seara. ma numesc cornelia voinea si sunt in urmatoarea situatie. ... Cornelia Voinea Cornelia Voinea Buna seara. Ma numesc Cornelia Voinea si sunt in urmatoarea situatie. Sunt casatorita legal de un an .Sotul meu a mai fost casatorit ,iar in urma divortului ... (vezi toată discuția)
Testament pe bunuri în coproprietate ileana-maia ileana-maia Buna ziua, Am divortat de sotul meu in anul 2015 si pana in prezent nu am facut partajul ( sotul meu nu este de acord ca eu sa primesc ceva din bunurile ... (vezi toată discuția)