avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament pe bunuri în coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament pe bunuri în coproprietate

Buna ziua,

Am divortat de sotul meu in anul 2015 si pana in prezent nu am facut partajul ( sotul meu nu este de acord ca eu sa primesc ceva din bunurile comune, dupa 28 de ani de casatorie iar bani pentru partaj deocamdata nu am -bunurile ar fi o casa cu etaj, un apartament cu 3 camere si o garsoniera);
Va rog sa mi spuneti, daca as vrea sa fac testament pe partea mea din bunuri pentru unul din copii ( avem doi copii, o fata si un baiat, fetei sotul meu i a promis una dintre case), acest testament ar fi valabil?fiul meu ar putea sa ramana in apartamentul comun fara sa riste sa fie dat afara din casa, daca ar avea acest testament?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ileana-maia , utilizator 11:32, 20 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.
As vrea sa stiu, atunci, daca eu plec din apartament ( locuim inca impreuna pentru ca fostul sot nu vrea sa renunte , spune ca toate proprietatile sunt ale lui desi sunt toate dobandite in timpul casatoriei) , deci, daca plec eu si las in locul meu baiatul care este major, sotul il poate scoate afara din casa?
Fostul sot doreste sa aduca in casa pe actuala lui prietena si pe fiul acesteia.
Ma intereseaza sa stiu daca il poate scoate legal, din apartament, pe fiul nostru.( stiu cum suna dar asta este situatia.

Multumesc.
Buna ziua,

Ați putea să îi faceți fiului un contract de comodat prin care sa ii permiteti sa locuiască într-o camera din acel imobil. Acel act s-ar putea depune intr-un eventual proces de evacuare intentat de sotul dvs. Insa, in instanta, situatia ar fi discutabila.

Însa, având in vedere ca sotul pretinde ca toate bunurile sunt bunuri proprii, ar fi bine sa faceti partajul acestora. Altfel, le va fi foarte greu copiilor sa efectueze partajul bunurilor daca dvs. nu veți mai fi.

Sau puteti sa il rugati pe sotul dvs. sa le doneze doua dintre proprietati.

O zi buna,
Avocat Ionita Loredana
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, din pacate este complicat, fostul meu sot nu este de acord cu nici o varianta, toata bunurile sunt ale lui, punct.
Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre (viitori) soti wazz wazz Buna ziua, Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat ... (vezi toată discuția)
Partaj ionvas2016 ionvas2016 Buna ziua, ma gasesc in urmatoarea situatie; Am doi copii majori si am divortat de sotie la cererea acesteia. Fetei mi-am dat apartament prin contract de ... (vezi toată discuția)
Mai are 5 luni de trait, testament sau act de vanzare-cumparare? alexander2013 alexander2013 BUNA SEARA! Cumnata mea e bolnava de cancer de gradul 4, doctorii nedandu-i decat 5 luni cel mult de viata. Problema e ca nu vrea sa-si lase problemele ... (vezi toată discuția)