avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

buna seara, sunt divortata si am un copil minor care mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca. am ramas in locuinta de domiciliu care este proprietatea bunicii fostului sot iar eu sunt girantul platitor in contract, iar bunica locuieste cu mine si fiul meu. Fostul sot doreste sa locuiasca cu concubina lui in acelasi imobil de doua camere cu noi. Mentionez ca si eu si fostul meu sot avem un testament prin care bunica ne lasa noua locuinta. Ce drepturi am eu in situatia asta ? Nu mi se pare corect sa vina sa locuim impreuna...mai ales ca am o plangere penala depusa impotriva fostului sot pentru amenintari si limbaj indecent. Mi-ar fi de folos un sfat, deoarece astazi a venit si m-a somat verbal sa ii eliberez o camera in cateva zile...cum ar putea fiul meu sa stea sa treaca prin camera in care vor locui ei doi, in drumul spre toaleta sau la masa ? sa ceara mereu voie daca poate trece ??? offf
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:16, 16 Ianuarie 2014
Proprietara estebunica. La decesul acesteia prin dezbaterea mostenirii in baza testamentului veti culege mostenirea impreuna cu sotul dvs in calitate de legatari.
Am inteles, dar el are dreptul sa vina sa locuiasca cu concubina peste mine in casa ?
Moral nu...insa are tot atatea drepturi cate aveti si dvs....niciunul nu sunteti proprietari ai imobilului. Singurul proprietar este bunica.....
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a locui in indiviziune Adriana Ienciu Adriana Ienciu In decembrie 2010 am dobandit, impreuna cu fostul sot, un imobil la a carui constructie am participat efectiv. Acesta are un caracter social, pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiuni succesive Flori7912 Flori7912 Bună ziua, Se da următoarea situație: bunica văduvă, succesiune după soțul decedat făcută, are un singur fiu necăsătorit dar care are 3 copii cu ... (vezi toată discuția)
Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)