avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie civila

Buna ziua!As avea 2 intrebari ....1)Ma pot recasatori a 4-a oara? iar 2)Am fost casatorita in Grecia,casatoria am inregistrat-o si in Romania.Dupa ce am divortatin Grecia ,am facut si recunoasterea divortului in Romania.De la tribunal mi s-a eliberat sentinta definitiva de recunoastere a divortului ,dar problema o intampin la starea civila unde nu-mi pot anula casatoria deoarece nu am divortul in limba greaca.La momentul respectiv deoarece nu puteam sa stau foarte mult in Romania nu mi-am schimbat nici documentele.Asa ca ,de la starea civila mi s-a spus sa merg sa mi se elibereze un alt certificat de casatorie,sa-mi schimb numele dupa fostul sot,si sa aduc si sentinta din limba greaca.Intrebarea mea este,daca am divortat in 2003 ce rost are sa mai eliberez un certificat de casatorie,sa mai schimb carte de identitate si sa mai aduc si sentinta de divort in greaca(pe care nu o mai am),odata ce prin sentinta tribunalului sector 6 se recunoaste divortul din Grecia?Sincer mi se pare o aberatie sa-mi schimb C.I dupa 9 ani de la divort.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: grigo27 , utilizator 18:59, 21 August 2012
1) Va puteti recasatori de mai multe ori.Nu exista un anumit numar.
2) Daca sentinta de divort este definitiva si irevocabila trebuie sa va schimbati documentele.
deci eu dupa casatorie nu am avut timp sa schimb documentele ,deci le-am avut tot cu numele de fata,cum il am si acum.Daca atunci nu le-am schimbat,ce sens are sa le schimb acum ,cand eu sunt divortata si am tot numele de fata.Intrebarea e ce documente sa depun pt. inscrierea la starea civila a divortului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)
Recunosterea divortului egiptean in romania andreeaciolacu andreeaciolacu Buna ziua, m-am casatorit cu un cetatean egiptean in romania in bucuresti la primaria sector 6 in anul 1998.ultimul meu domiciliu a fost constanta.am plecat ... (vezi toată discuția)
Divort, certificat de nastere minor neagualina neagualina Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a ... (vezi toată discuția)