avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua ,
In anul 2007 , mama mea a decedat. Parintii mei au avut un apartament cu 3 camere , pentru care nu am facut succesiunea , noi fiind 3 frati . Tatal nostru vrea sa vanda apartamentul , spunandu-ne ca noi nu avem nici un drept , deoarece in contractul de proprietate este trecut el. Are dreptate ? Nu avem nici un drept?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:38, 28 August 2012
Daca apartamentul respectiv a fost dobandit de parintii dvs. in timpul casatoriei lor, atunci toti cei 3 copii aveti dreptul la cota-parte ce i-ar fi revenit mamei (decedata la acest moment) impreuna cu tatal dvs.
Cat inseamna procentual? Multumesc!
Daca parintii erau casatoriti la data dobandirii, atunci ap. este comun (teoretic 50%-50%) chiar daca in act apare doar numele unuia dintre ei.

Asta ar insemna ca in mostenirea mamei intra 1/2 din ap. (restul de 1/2 apartine tatalui).

Iar mostenirea mamei se imparte astfel:

1/4 sotul supravietuitor
3/4 descendentii (1/4 fiecare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu vrea să înfieze copilul actualei soții. care vor fi cotele de moștenire dacă face acest lucru? CocăT CocăT Buna seara! Suntem 3 frati. Parintii nostri au divortat in urma cu 2 ani. In prezent locuim intr-un apartament in capitala impreuna cu mama noastra. ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj succesoral mary6 mary6 Buna ziua. Tatal decedat de 11 ani de zile,fara a fi facuta/dezbatuta succesiunea dupa acesta,mama decedata de aprox. 1 an de zile,doi fii mostenitori.Nu ... (vezi toată discuția)