avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie:
- sunt Director de Marketing in cadrul unei companii in care lucrez de 15 ani
- dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii am primit la semnat un act additional la contractul de munca, in care se specifica o perioada de preaviz de 45 zile lucratoare in cazul demisiei, act pe care inca nu l-am semnat
- am de efectuat 50 de zile de concediu de odihna (aferente 2011 si 2012)

Vreau sa imi depun demisia in urmatoarele conditii:
- contractul sa inceteze dupa 60 de zile lucratoare, cu conditia ca 50 de zile sa fie concediul neefectuat si inca 10 zile in care sa vin la birou

As vrea sa stiu:
1. daca pot impune aceasta conditie si
2. daca cele 45 de zile de preaviz se pot considera efectuate in cele 60 zile totale (50 concediu + 10 birou)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela David , Consilier juridic 22:44, 21 August 2012
Stimate domn,
Demisia este un act unilateral care nu implica aprobarea angajatorului ci doar anuntarea lui despre decizia dvs.si evident implica respectarea termenului de previz pe care Codul Muncii il impune in acest caz.
In perioada preavizului aveti aceleasi drepturi si obligatii "ca salariat" fiind inclus evident si dreptul la concediu de odihna.
Legal, NU puteti impune angajatorului o conditie de genul celei mentionata dar cu acordul acestuia, va puteti efectua concediul de odihna (macar partial) in perioada preavizului, restul zilelor de concediu ramase neefectuate urmand a va fi platite la plecarea din societate.
In situatia in care acest fapt nu e posibil va trebui sa va respectati preavizul de 45 de zile, adica sa va prezentati la serviciu, zilele de concediu de odihna neefectuate urmand a va fi platite integral la plecare. Un eventual refuz privind plata CO neefectuat poate fi solutionat de instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie Daliborka Daliborka Buna seara, in cazul in care o persoana are concediu de odihna aprobat(semnat si de seful de departament) in perioada 14 august-22 august iar in data de 10 ... (vezi toată discuția)
in perioada de preaviz salariatii pot efectua concediu de odihna avramflorin avramflorin Buna ziua, Am urmatoarea intrebare : Care este legea si articolul de lege ce prevede faptul ca pe perioada de preaviz se poate efectua zile de concediu . ... (vezi toată discuția)