avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nelamurire ajustarea TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nelamurire ajustarea TVA

Buna ziua,
In urma deciziei de anulare in scopuri de TVA (la cerere), emisa in iulie 2012, am obligatia sa efectuez ajustarea TVA pentrun o autoutilitara achizitionata in anul 2008? Din OG 24/2012 inteleg ca pentru bunurile achizitionate pana la 30 -9-2011, inclusiv, nu as avea obligatia sa ajustez TVA. Cum este legal?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 09:03, 22 August 2012
asa este.
conform legii, persoana impozabila care solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA in anul 2012, beneficiaza de scutire la ajustarea TVA pentru bunurile achizitionate inainte de 30.09.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva Mariana Trufin Mariana Trufin Daca o societate vrea sa iasa din evidenta tva, incepand cu 1 ianuarie 2012, ( nu a depasit cifra de afaceri de 35.000 euro), trebuie sa plateasca ceva in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la calitatea de platitor tva RLS RLS Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata la renuntarea calitatii de platitor de TVA. Am o nelamurire legata de ajustarea TVA. Am citit in mai multe ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidenta ca platitor de tva alinamihaelaa alinamihaelaa Va rog sa-mi spuneti daca odata cu depunerea acestui formular este obligatorie plata TVA pentru stocul de marfa existent pentru a fi scos din evidente ca ... (vezi toată discuția)