avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua!
Sunt mostenitoare, alaturi de alte 2 persoane a mai multor parcele de teren arabil. In afara unei succesiuni in urma careia am un certificat de mostenitor in care se precizeaza ce cota parte imi revine, nu am mai facut nici un alt act de tip cadastru/intabulare. As dori sa intreb care e cea mai simpla(si ieftina) metoda de iesire din indiviziune?
Am posibilitatea sa fac asta si fara a-i mai implica si pe ceilalti mostenitori?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: N_Adriana , utilizator 22:24, 21 August 2012
Cea mai ieftină, rapidă și simplă cale de ieșire din indiviziune este partajul notarial prin bună înțelegere.
Deci vă înțelegeți toți coproprietarii asupra loturilor fiecăruia (ce anume să-i revină fiecăruia) și faceți o convenție parafată de notar, după care acele bunuri imobile se vor întăbula pe numele fiecăruia.
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Imi puteti spune de asemenea daca doar in baza certificatului de mostenitor imi pot plati impozitele aferente terenului detinut?
In baza certificatului de mostenitor, mergeti la primaria unde se afla terenul, unde va fi trecut, in cota-parte cat ati mostenit, in rolul dvs. fiscal si veti plati impozit. Codul fiscal prevede ca in termen de 30 zile trebuie mers, dar veti plati doar pt cat ati mostenit. Abia dupa ce faceti actul de partaj veti merge cu el la primarie si veti plati pt suprafata pe care o veti primi.
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
danuza_dodo, utilizator
Multumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)
Salutare! recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, ... AlexTP AlexTP Salutare! Recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, totul a fost in regula, suprafetele au fost intabulate pe numele nostru, insa problema a ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)