avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Incetare conventie civila
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Incetare conventie civila

In cazul unei conventii civile incheiate pe trei luni care sunt modalitatile de incetare a acestuia inaintea termenului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Masaro , utilizator 08:33, 22 August 2012
Trebuia specificata conditia de incetare in cuprinsul conventiei civile.
In principiu aceasta poate inceta:
1. prin acordul scris al părţilor;
2. din iniţiativa temeinic motivată a uneia dintre părţi, cu un preaviz de 15 zile lucrătoare.
3. la sfârşitul perioadei pentru care a fost încheiată convenţia
Alegeti modalitatea care o doriti, daca in conventia dvs nu este altfel specificat.
Multumesc pentru raspuns.
Dar chiar daca conventia civila este guvernata de dispozitiile Codului civil sau, eu stiu, al Codului fiscal este necesar de un preaviz de 15 zile? In conditiile in care as opta pentru incetarea din initiativa mea motivata.
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de contract prestari servicii MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua, Ma puteti ajuta cu un model / draft de contract pentru prestarea unor servicii de executare a unui produs textil. Mentionez ca prestatorul va ... (vezi toată discuția)
art.31 alin.3 c.muncii silvia1968 silvia1968 Buna seara, In clauzele C.I.M , apare ca perioada de proba este de 90 zile, iar perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucratoare, daca ... (vezi toată discuția)
Conventie civila ContSters96325 ContSters96325 Buna ziua.As dori sa stiu in cazul in care as avea in loc de contract o conventie civila ce drepturi as avea......in cazul in care ar dori cineva sa ma dea ... (vezi toată discuția)