In clauzele C.I.M , apare ca perioada de proba este de 90 zile, iar perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucratoare, daca doresc incetarea relatiilor contractuale in baza art 31. alin 3 Codul Muncii, este legal sa nu ma mai prezint la locul de munca in perioada preavizului?
Demisia si incetarea contractului de munca in timpul sau la sfarsitul perioadei de proba sunt 2 modalitati distincte de incetare a contractului de munca. Preavizul opereaza doar in cazul demisiei nu si pt cazul celei de-a doua modalitati.
Dvs sunteti interesata de incetarea in timpul sau la sfarsitul perioadei de proba.
ART31(3) Codul Muncii:
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Asadar,in perioada de proba sau la sfarsitul acestei perioade,daca doriti ca contractul de munca sa inceteze din initiativa dvs,inaintati doar o notificare scrisa in acest sens angajatorului fara a fi nevoie sa va mai prezentati la locul de munca pt executarea unui preaviz !
In cazul in care Notificarea scrisa este inregistrata in ziua de 06.09.2016, pot sa nu ma mai prezint la locul de munca incepand cu data de 06.09.2016?
Demisie
edward71
Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)