avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii conventii civile contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

conventii civile contributii

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce contributii se retin de catre angajator pentru persoanele care obtin venituri din conventii civile:
1. daca au contract de munca in alta parte sau sunt pensionari
2. daca nu obtin nici un alt venit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oana_A , utilizator 12:58, 14 Decembrie 2012
1. Sanatate 5.5% aplicat venitului brut
Impozit/venit 16% aplicat venitului brut
10% aplicat venitului net (Vbrut-Ch deductibile)
2. Sanatate 5.5% aplicat venitului brut (in cazul in care venti brut<700 RON, contributia se va aplica sumei de 700 RON iar in caz contrar venitului realizat)
CAS (pensie) 10.5% aplicat venitului brut
Impozit/venit 16% aplicat venitului brut
10% aplicat venitului net (Vbrut-Ch deductibile)

Sper sa nu fi gresit undeva
La impozit/venit se opteaza ori pentru 16% ori pentru 10%
pentru calculul impozitului nu se scad CAS si Sanatate?
aceste cote de 5,5 la sanatate se aplica incepand cu 01 iulie?
am completat in Decl 112 iar la venit de 287 lei s-a calculat sanatate de 16 lei
deci nu la suma de 700 lei minim
precizez ca am completat la sect C,
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
florin-soare, utilizator
da dar la "11.Bază Contribuţie Individuală SANATATE" introduceti d-voastra 700 baza de calcul.

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca, in cazul unei conventiii civile cu o persoana fizica neautorizata, ce contributii trebuie sa plateasca angajatorul? Eu stiam ca doar contributiile infividuale- CASS 5,5%, CAS 10.5% ( doar daca persoana fizica nu ese inregistrata in sistemul asigurarilor publice, in baza unui contract de munca separat) si impozit 16%. Contributiile specifice angajatorului- CASS, CAS, Somaj, FNUASS, Taxa handicapati, Fond Boli Profesionale, etc.. nu se platesc? Va rog si o baza legala. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte prestari servicii Buna seara . As avea cateva intrebari legate de contractele de prestari servicii ,va rog sa ma lamuriti , pe exemplul neactualizat prezentat mai jos: nume ... (vezi toată discuția)
Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)