avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternitate si indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternitate si indemnizatie

sunt angajata din 7 septembrie 2011.in 25.10.2012 urmeaza sa nasc .intrebarea mea e nevoie sa ma duc la servici pana se implinesc cele 12 luni de la data angajarii si cand pot intra in concediu de maternitate?2.voi opta pt concediul de crestere copil de 2 ani care este procentul corect cel de 75 sau 85 % din veniturile nete din ultimele 12 luni.
va multumesc,
astept cu interes raspunsul dvs.
mentionez ca pana in martie 2011 am beneficiat de somaj(din iulie 2010-martie2011)si m-am angajat doar in 7 septembrie
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
carmenrus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 10:20, 22 August 2012
1. Concediul de sarcina si lauzie (maternitate) cum spuneti dvs. este de 124 de zile. Daca doriti sa mergeti la serviciu pana nasteti si apoi sa va luati acest concediu / doriti sa va luati jumatate inainte de a naste si jumatate dupa / doriti sa va luati decat cele 42 de zile obligatorii dupa nastere este alegerea dvs.

Dvs. oricum pana la data nasterii aveti acele 12 luni obligatorii. In aceste luni pot fi incluse si perioade de concedii medicale indiferent de cod.

2. Mariana Campean Ministrul Muncii a spus ca doreste sa aduca cuantumul indemnizatiei de crestere copil la 85% inapoi, cam de la 01.01.2013. Nu este inca nici un act oficial in acest sens.
Asa ca deocamdata procentul este de 75%.
concediul pt sarcina si lauzie are durata de 126 zile!
Asa este...am tastat eu gresit.
Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal veronica-t veronica-t Angajarea a fost facuta la inceputul lunii iulie 2010, primul concediu medical l-am luat in februarie 2011 , dupa ce am anuntat la serviciu ca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)