avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie- Va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie- Va rog ajutati-ma!

Buna ziua, am 38 de ani si impreuna cu mama mea si cei doi copii traim in spaima in fiecare zi din cauza sotului care ne-a distrus viata. Am depus cererea de divort la sfarsitul lunii aprilie, iar prima infatisare este pe 13 septembrie. Datorita violentei sotului meu am depus si urmatoarea cerere:evacuare, EXERCITARE AUTORITATE PÃRINTEASCÃ, EMITERE ORDIN DE PROTECŢIE.
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ca cererea de mai sus se judeca tocmai in data de 3 octombrie iar pana atunci este imposibil de trait cu acest om.
Avem plangerile de la politie, plus plangerile depuse de copii la protectia copilului.
Care sunt sansele sa se mai dea un termnen pentru judecarea ordinului de protectie? Se poate solutiona din prima data a judecatei? Sotul m-a amenintat ca avocatul lui va cere amanarea a cat mai multor termene pentru a ramane in continuare in casa noastra! Este posibil sa faca una ca asta doar ca sa se razbune si sa incerce sa ne dostruga in continuare? Cat de mult poate dura un astfel de proces, in situatia in care noi suntem presati de luni de zile de acest om, suntem amenintati cu moartea si batjocoriti? Precizez ca casa este a mamei mele, iar eu apar pe actul de proprietate ca mostenitor. Va rog ajutati-ma! Sunt disperata. Va multumesc!:(:(:(:(:(:(:sorry:
Pana se rezolva cu ordinul de restrictie, reclamati telefonic orice episod de violenta domestica la politie....sunt obligati sa se prezinte la locul faptei si sa ia masurile de rigoare impotriva agresorului.
Conform Legi nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie aveti dreptul la acordarea e asistenta juridica gratuita, in unitatile de prevenire si combatere a violentei in familie.

Ascultati sfatul colegilor si mergeti pe Ordonanta Presedintiala care este o procedura speciala in temeiul careia instanta de judecata poate dispune masuri vremelnice, in cazuri urgente.

De exemplu, in cazul divortului poate dispune asupra incredintarii minorilor, folosinta locuintei, obligatia de intretinere, etc. Cand se va pronunta hotararea de divort si ramane definitiva si irevocabila, atunci hotararea pronuntata in aceasta procedura a Ordonantei presedintiale isi inceteaza efectele.
Trebie sa va mai spun ca Ordonanta este executorie, instanta putand sa hotarasca ca executarea se poate face fara somatie sau fara trecerea uni termen.
ca o mica completare la cele enuntate mai sus: cand sunati la politie faceti-o prin serviciul 112, si nu sunati niciodata direct la sectia de care apartineti. Din pacate sunt multe "uscaturi" la sectii; in vreme ce daca au fost trimisi sa intervina de catre serviciul 112, sunt obligati sa dea o rezolutie ulterior. De asemenea nu acceptati ca raspuns de la politisti "nu se poate"; este dreptul dvs sa depuneti orice plangere iar ei sunt obligati sa o primeasca!
Ma intreb daca plangerile la politie, nu ar avea efecte si mai grave asupra dumneavostra, adica sa incite agresorul. Politia pleaca, iar el se razbuna (vezi cazul de la coafor...cu plangere penala).
@Ecaterinaa Si eu sunt una din persoanele care nu mai are incredere in Politie si chiar in ceea ce inseamna justitie la noi in tara; insa din pacate daca doamna nu se acopera cu hartii, atunci nu v-a avea nici cea mai mica sansa sa scape de acest individ :(
Cred ca am mai ramas datoare cu un raspuns, referitor la cat poate dura procesul de divort si daca se pronunta instanta la primul termen asupra ordinului de retrictie.
Avand in vedere a sotul a afirmat ca va incerca tergiversarea dosarului este posibil ca sa faca urmatoarele: la primul termen, cere un termen nou pentru lipsa de aparare (are dreptul conform legii) cere sa ia la cunostinta,sa i se comunice actele depuse la dosar la urmatoarele ternmene sau depune el acte la dosa si trebuie sa luati dvs. la cunostinta ca sa va puteti face apararea (puteti decide sa ramaneti la ordin si sa luati la cunosinta in sala de judecata ca sa nu vi se acore un nou termen, dar aceasta numai in cazul in care aveti angajat un avocat).
Chiar daca avocatul dvs. se opune ca instanta sa dea un nou termen pentru ca paratul sa isi angajeze avocat, deoarece stia de termen de mult timp, instanta nu ii poate ingradi acestuia dreptul la aparare. De exemplu, paratul poate motiva ca a cautat avocat dar nu si-a permis onorariul cerut.

Practic la fiecare termen paratul poate gasi un motiv de amanare,dar nu cred ca mai mult de 2-3 termene. Poate ridica si exceptii si atunci acestea se judeca primele sau pot fi unite cu fondul.

Alte discuții în legătură

Ordin de restictie marina eusenia marina eusenia Cum pot optine un ordin de restrictie?sotul e violent verbal si fizic cu mine si copilu de 14 ani,tin sa precizez e eliberat conditionat!ce pot face sunt ... (vezi toată discuția)
Abuzata fizic in fata copiilor Oanamares Oanamares Ce ar putea face o persoana abuzata fizic si verbal in fata copiilor, in afara de o plangere la politie, insotita de un certiicat medico legal? Parasitea ... (vezi toată discuția)
Agresiunea fizica in cuplu mirunaddd mirunaddd Sotul meu m-a batut foarte tare acum cateva zile in fata copiilor. Mi-a luat telefonul si nu am putut chema politia in noaptea aceea, dar vecinii au auzit tot. ... (vezi toată discuția)