Pe un proiect pe fonduri europene am un contract de munca cu timp partial in care, la capitolul salarizare, nu este trecut tariful orar.
Pana acum salariul pe acest contract s-a calculat functie de salariul la functia de baza. Functia de baza este asistent universitar iar contractul pe fonduri este pe functia de coordonator de proiect.
E okay sa se lucreze asa?
De curand, prin acord cu conducerea Universitatii, am incheiat un act aditional prin care am stabilit pe proiect o valoare tarifara orara de 45 lei/ora (toate contributiile incluse).
La controlul pe proiect mi se cere si o decizie a conducerii Universitatii in acest sens, un gen de decizie de marire de salariu. Intrucat pe contractul original nu e trecuta nicio valoare tarifara putem vorbi de o marire?
Se poate vorbi despre o marire ... trebuie sa existe un act care sa mentioneze salariul dvs la inceputul activitatii , daca acesta era tot 45 lei/ora atunci nu mai aveti nevoie de un act care sa dovedeasca majorarea salariului .. insa daca salariul initial este sub 45 lei/ora, atunci va trebuie acel act de majorare a acestuia.
Pe contractul aferent functiei de coordonator de proiect nu este trecut niciun tarif orar. Salariul mi-a fost calculat functie de salariul primit pe functia de asistent universitar. Am vorbit si la ITM si mi-au spus ca in aceasta forma, contractul pe functia de coordonator de proiect nu respecta codul muncii.
Facand un calcul estimativ, se va putea stabili excat ce salariu ati avut la inceput ... parerea mea este ca s-a omis trecerea salariului pe acel contract ..situatie care se putea remedia ulterior.
La inceput s-a calculat salariul orar aferent functiei de asistent, valoare orara care se inmultea cu numarul de ore lucrate pe functia de coordonator si asa rezulta salariul pentru cel de-al doilea contract.
Pe contractul aferent functiei de coordonator, la capitolul salarizare, sunt doua alineate:
Primul care spune ca salariul se stabileste de catre coordonatorul de proiect (adica tot de mine)
Al doilea alineat mentioneaza la ce data se plateste salariul.
Aceasta metodologie de calcul nu prea este corecta, cel putin asa mi-au zis cei de la ITM, pentru ca vorbim de doua functii diferite.
In aprilie 2012 am stabilit o valoare fixa orara pentru functia de coordonator incercand astfel sa intru in legalitate.
Problema care se pune este ce salariu aveati la inceputul activitatii pe contractul pe fonduri? .. efectiv ce salariu aveati .. de exemplu, 20 lei/ora etc