am facut o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament la sediul unui dezvotator unde avenit si notatul dar dupa ce am semnat pe ultima pagina a promisiunii reprentantul firmei mi-a spus sa vin a doua zi dupa promisiune.A doua zi am observat modificari in promisiune.Notarul trebuia sa autentifice contractul pe loc la sediul firmei sau la el al biroul lui ?
poate autentifica oriunde actul, insa doar in momentul semnarii acestuia, avand forma finala a contractului in fata, atestand totodata existenta consimtamantului ambelor parti.
In consecinta contractul trebuie autentificat de catre notar in forma acestuia finala fara a se mai face adaugiri ulterior. Un exemplar ramane la dumenavoastra, unul la dezvoltator, iar unul la notar.
Puteti solicita o comparatie intre cele doua documente aflate in posesia dumneavoastra si cel aflat la notar pentru a observa daca s-au produs modificari.
Actul valabil ramane cel existent la notar si la dumenavoastra, aestul semnat in fata notarului.
Dezvoltatorul poate face orice modificari doreste, acestea neavand niciun efect. Ramane valabil contractul incheiat in fata notarului, acela aflat in posesia acestuia.
Sa inteleg ca dumneavoastra nu ati primit niciun exemplar, iar cand v-a fost inmanat ati observat modificari.
In aceste conditii mergeti la notar si solicitati sa va comunice situatia de fapt. Poate exista posibilitatea ca notarul sa "colaboreze" intr-un fel mai necinstit cu respectivul dezvoltator.
Numai bine
Da eu nu am primit nici un exempar imediat dupa semnare. Reprezentantul firmei mi-au spus sa vin a doua zi dupa contractul autentificat de notar si notarul nu a zis nimic,a doua zi pana sa iau contractul autentificat am facut greseala sa dau si un avans.E greseala mea ,dar notarul pe care eu l-am platit,trebuia sa autentifice actul in fata mea? sau cand vrea el?