avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie publica -firma in insolventa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie publica -firma in insolventa

In data de ........... s-a organizat o licitatie.Au participat mai multe firme.Ulterior pe timpul derularii procedurii de licitatie, la cateva zile (dupa circa 7 zile) de la deschidere o firma care a participat la licitatie si-a cerut insolventa la tribunalul comercial.Am intrat pe site tribunalului si am vazut ca urmatorul termen este la o data ulterioara termenului in care trebuie sa se incheie licitatia, in acest sens, la momentul de fata nu exista nici o hotarare definitiva din partea tribunalului ci exista doar in ceea ce priveste admiterea cererii de insolventa si numirea administratorului judiciar. Bineinteles ca la data deschiderii procedurii de licitatie toti participantii au completat declaratiile privind neincadrarea in prevederile art.180 si 181 din O.U.G 34/2006. Avand in vedere situatia neclara in care se afla societatea x si existenta unei posibilitati ca in urma finalizarii procedurii de licitatie sa fie declarata castigatoare, si pe urma sa nu isi poata onora contractul castigat formulez:
Intrebare: Poate fi exclusa firma x de la licitatie? Temeiul Legal?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 18:51, 22 August 2012
nu exista nimic explicit in acest sens. totusi o firma care cere insolventa are datoriile platite catre bugetul de stat la zi? alte criterii economice nu ati impus? de ex sume disponibile pt executarea ctr. puteti respinge oferta, cred eu, pe propunerea financiara care nu va avea cum sa fie fundamentata in conditiile de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizorul si declaratia de neincadrare in art. 181 corstef corstef Buna ziua Va rog sa-mi dati un sfat : Autoritatea contractanta solicita urmatoarea clarificare : sa confirmam in calitate de ofertant declaratia de ... (vezi toată discuția)
Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 juli99 juli99 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: - societatea mea doreste sa participe la o licitatie publica, insa in ultimii 2 ani are mai multe bilete la ... (vezi toată discuția)
Declaratie privind neincadrarea in sit prevazute la art 181 luluca66 luluca66 Daca au ofertant are deschis un proces pentru declararea starii de insolventata de catre o firma careia nu i-a achitat un utilaj de anul trecut poate participa ... (vezi toată discuția)