Daca au ofertant are deschis un proces pentru declararea starii de insolventata de catre o firma careia nu i-a achitat un utilaj de anul trecut poate participa la licitatie?
La punctul b al Declaratiei privind neincadrarea in sit preavazute la art. 181 este specificat ,, nu fac obiectul unei proceduri legale pentru declararea mea in una dintre situatiile prevazute la lit a ( faliment sau lichidare).
Multumesc anticipat.
:rtfm::rtfm:Procedura este de a va declara falimentul ,deci este demarata o procedura legala in desfasurare ,dar in acelasi timp se poate interpreta in baza art.181 lit.C^1-" în ultimii 2 ani nu si-a îndeplinit sau si-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile contractuale, din motive imputabile ofertantului în cauză, fapt care a produs sau este de natură să producă grave prejudicii beneficiarilor acestuia", orice declaratie facuta contrar celor afirmate ducand la incadrarea ofertei dumneavoastra la art.181 lit e -"prezintă informaţii false sau nu prezintă informaţiile solicitate de către autoritatea contractantă, în legătură
cu situaţia proprie aferentă cazurilor prevăzute la lit. a) - d)"
Multumesc mult pentru lamuriri. Cam asa ceva gandeam si eu. Eu reprezint autoritatea contractanta si nu stiu exact cum trebuie sa procedez. Am aflat de pe net ca are ofertantul respectiv proces deschis, dar nu am un document oficial.
Probabil trebuie sa solicit tribunalului o confirmare oficiala.
In declaratia referitoare la art 181 spre final verificati daca scrie ceva de genul: " intelegem ca autoritatea contractanta isi rezerva dreptul/are dreptul de a verifica veridicitatea celor declarate mai sus... " si va legati de acest lucru si cereti daca asa apreciaza comisia de evaluare lamuriri.