avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua.Sunt studenta la master anul1, de stat la zi, cu examen de licenta in luna iulie.daca am fost angajata in perioada iunie-august, pot beneficia de indemnizatie crestere copil ca student? sarcina are 4 sapt, deci nasterea e in perioada studiilor

O alta intrebare. daca raspunsul este DA, ma afecteaza cu ceva daca ma mai angajez pe perioada sarcinii cateva luni? am citit ca este posibil sa iau concediul postnatal de la firma angajatoare si indemnizatia ca sunt studenta. Multumesc anticipat de raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:23, 22 August 2012
1. Puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti venituri din salarii si, in acelasi timp, sunteti si studenta la master.

2. Puteti sa va angajati cum si cand doriti dvs. pe perioada de frecventare a cursurilor.

3. Dar din momentul in care intrati in CCC nu trebuie sa mai aveti venituri din salarii pe toata perioada de CCC, in caz contrar vi se suspenda indemnizatia pentru CCC (asta inseamna sa suspendati contractul individual de munca din momentul in care beneficiati de indemnizatie pentru CCC).

4. Daca veti avea cel putin o luna salariu veti putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si apoi de CCC.

5. Indemnizatia pentru concediul de maternitate o plateste angajatorul si apoi o recupereaza, in totalitate, de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie NicoletaLeta NicoletaLeta Buna ziua. Indraznesc sa va cer o lamurire cu privire la urmatoare problema. Sunt insarcintata in 8 saptamani, iar data problabila nasterii este aprilie. In ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa beneficiez de concediu prenatal ? diana192 diana192 buna ziua,am lucrat cu carte de munca din 01. 01 .2013 pana in 10.07.2013.iar dupa aceea am fost in concediu fara plata pana in data de 02.10.2013.din data de ... (vezi toată discuția)