Buna ziua,
Sunt in proces de divort cu sotul meu, nu ne intelegem sa facem partaj pe cale amiabila; detinem in comun 1apartament, o casa mostenire de la bunicii mei la tara , un teren cu act de vanzare-cumparare de la parintii lui si casa parintilor lui pentru care exista o clauza (parintii traiesc). Inteleg ca pentru casa voi putea fi actionata in judecata si voi pierde orice drept! Copilul implineste 18 ani in 31 decembrie. Legal, pot sa-i fac contract de vanzare cumparare pe 1/2 apartament, 1/2 casa de la bunicii mei si 1/2 terenul detinut? cum se va imparti cealalta jumatate ramasa? la partaj, se tine cont de venitul obtinut de fiecare? daca venitul meu a fost dublu, am sanse ca la partaj sa-mi revina mai mult? Multumesc
"o casa mostenire de la bunicii mei la tara" , "casa parintilor lui pentru care exista o clauza (parintii traiesc). "
Sa inteleg ca bunicii v-au lasat casa si d-voastra si sotului, sau la casa parintilor sotului d-voastra de drepturi aveti?
Puteti sa vindeti copilului cat doriti dar numai impreuna cu sotul. Altfel, faceti intai partajul si cand va revine, vindeti.
Daca vindeti impreuna copilului cate 1/2, cealalata jumatate, o veti imparti egal sau functie de contributie, daca ziceti ca ati contribuit mai mult.
Casa mostenire de la bunici, e bunul dvs propriu.
Ramane de vazut daca veti pierde casa la proces. Va da in judecata, dvs va aparati si nu e musai sa pierdeti
La partaj puteti cere cota majorata daca ati adus mai multe venituri in familie si puteti demonstra asta. - Mostenirea de la bunici nu poate fi decat bun propriu in afara faptului daca acestia nu au prevazut si sotul in acte , atunci va deveni bun comun.- Pe teren aveti acte impreuna cu sotul de vanzare -cumparare deci bun comun. - In functie de clauza si casa perintilor lui poate deveni bun comun insa cu riscul ca acestia sa revizuiasca actul.Si dupa cum s-a spus puteti vinde doar impreuna copiilor.