avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

Buna ziua,
Sunt in proces de divort cu sotul meu, nu ne intelegem sa facem partaj pe cale amiabila; detinem in comun 1apartament, o casa mostenire de la bunicii mei la tara , un teren cu act de vanzare-cumparare de la parintii lui si casa parintilor lui pentru care exista o clauza (parintii traiesc). Inteleg ca pentru casa voi putea fi actionata in judecata si voi pierde orice drept! Copilul implineste 18 ani in 31 decembrie. Legal, pot sa-i fac contract de vanzare cumparare pe 1/2 apartament, 1/2 casa de la bunicii mei si 1/2 terenul detinut? cum se va imparti cealalta jumatate ramasa? la partaj, se tine cont de venitul obtinut de fiecare? daca venitul meu a fost dublu, am sanse ca la partaj sa-mi revina mai mult? Multumesc
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 12:26, 22 August 2012

"o casa mostenire de la bunicii mei la tara" , "casa parintilor lui pentru care exista o clauza (parintii traiesc). "
Sa inteleg ca bunicii v-au lasat casa si d-voastra si sotului, sau la casa parintilor sotului d-voastra de drepturi aveti?
Puteti sa vindeti copilului cat doriti dar numai impreuna cu sotul. Altfel, faceti intai partajul si cand va revine, vindeti.
Daca vindeti impreuna copilului cate 1/2, cealalata jumatate, o veti imparti egal sau functie de contributie, daca ziceti ca ati contribuit mai mult.
Casa mostenire de la bunici, e bunul dvs propriu.
Ramane de vazut daca veti pierde casa la proces. Va da in judecata, dvs va aparati si nu e musai sa pierdeti
La partaj puteti cere cota majorata daca ati adus mai multe venituri in familie si puteti demonstra asta. - Mostenirea de la bunici nu poate fi decat bun propriu in afara faptului daca acestia nu au prevazut si sotul in acte , atunci va deveni bun comun.- Pe teren aveti acte impreuna cu sotul de vanzare -cumparare deci bun comun. - In functie de clauza si casa perintilor lui poate deveni bun comun insa cu riscul ca acestia sa revizuiasca actul.Si dupa cum s-a spus puteti vinde doar impreuna copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea bunurilor de la parinti la copii in timpul vietii peters peters Suntem doi frati la parinti iar fratele meu isi doreste partea de mostenire, parintii fiind inca in viata. Cum credeti ca ar fi cel mai intelept de procedat, ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii cu sotul. am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților ... Mariamea Mariamea Am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților (pe baza unui acord notarial de la ei, ca putem, eu si soțul sa contruim casa pe terenul lor). ... (vezi toată discuția)