avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa vizionare dosar intors de la recurs in Asigurari ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa vizionare dosar intors de la recurs in Asigurari Sociale

Buna ziua,

a trebuit sa platesc taxa de 2 lei la primarie si sa cumpar timbre judiciare de 1,5 lei ca sa pot sa-mi vad dosarul de la arhiva.

Eu stiam ca nu se plateste nimic. Ce lege prevede aceasta va rog?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 11:29, 24 August 2012
interesant...Unde?
Focsani

Problema e ca sunt taxe... Alta data cereau cadrelor didactice "taxa" pentru examenul medical... cand toata lumea plateste CAS. Dar asta era afacerea cuiva. Acum a cui e? A primariei?

Atunci tot primaria se da in judecata?
Ma pot adresa OPC-ului?
Arhivarul ...parea asaaa...angajat de alaltaieri?

Taxele judiciare de timbru sunt prevazute in Lege (146/1997). Si din cate stiu eu, singura taxa de 2 lei este pentru legalizare copie de pe hotarare. (sigur nu s-a discutat despre vreo legalizare? Pentru ca n-am auzit si nici nu vreau sa aud despre vreo taxa judiciara pe ...privit file de dosar).
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
romascanu, moderator
Va spun maine ca mama nu stie ce-a cerut... A depus o cerere "sa-i comunice hotararea" zice, si asa i-a cerut de la arhiva sau registratura. Eu i-am cerut sa faca copii doar. Zice ca scria si pe usa chestia asta cu plata, dar ca nu mentiona vreo lege.

Cert e ca i-a cerut doua taxe, si sa depuna chitantele (!?) cu cererea...
justice123 a scris:

Zice ca scria si pe usa chestia asta cu plata


Pe usile/avizierele arhivelor/registraturilor instantelor se gasesc (printre altele) informatii referitoare la LEGALIZAREA hotararilor.

Si, cum spuneam mai sus, singura taxa judiciara de 2 lei este pentru cererea de eliberare copie LEGALIZATA a hotararii. (cu exceptia taxei judiciare de timbru de 1 leu pentru certificat de grefa, restul taxelor judiciare de timbru sunt mai mari de 2 lei).

Si atunci (daca tot jucam "telefonul fara fir" - joc pe care si-l amintesc cei nascuti inaintea erei calculatoarelor) punand cap la cap ce spuneti dvs. ca ati auzit din ce zice mama dvs. ca ar fi citit pe usa imi rezulta ca va primi copie LEGALIZATA a hotararii (sau chiar doua copii, pentru ca spune ca "i-a cerut doua taxe").

Apropo, pun pariu ca pe usa scria 0,15 lei (adica 15 bani) timbru judiciar in loc de 1,5 lei. (asa cum ati scris mai sus).
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)
Copii legalizate acte dosar judecatorie luminutza luminutza Buna seara. Am nevoie de niste documente (care fac parte integranta din sentinta civila) depuse la dosar in original. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum obtin hotararea de divort pe care sa scrie definitiv si irevocabil? tatiana.m tatiana.m O sa fiu scurta, pentru ca s-a scris deja mult pe acest subiect, dar eu vreau sa fiu mai bine informata si pentru obtinerea unei hartii, nu cred ca am nevoie ... (vezi toată discuția)